Linnea Bonnevier

Kommer från: Njurunda

Pluggar: Energiingenjör på distans

Vad var det som lockade dig att söka till programmet?

Jag har läst naturvetenskap på gymnasiet och läst fysik, matte och mer allmänt om energi då. Jag har dessutom arbetat inom industrin innan jag började pluggade och det området är inte alltför långt från automation. Det är ju också givande att lära sig något nytt och det blir ett roligt och spännande ämne bara man sätter sig in i det. Dessutom är det en stabil arbetsmarknad och det var något som lockade mig.

Varför valde du just det här programmet?

Varför jag valde att söka till energiingenjör beror på att det är en bredd och att man kan arbeta inom olika sektorer.

Hur är det att plugga till energiingenjör?

Jag har snart läst ett halvår av detta program och än så länge går det bra. Matematiken är aningen utmanande men energidelen är spännande och intressant att få en djupare kunskap och förståelse för det. Det är roligt att plugga till energiingenjör för jag får lära mig alla möjliga typer av energisystem såsom värme- och kylsystem, hur energifördelning ser ut i ett hus med exempelvis solceller.

Vad är det som är kul med energi?

Det är bra att ha eftersom energi är roligt eftersom vi inte överlever utan den och det går att omvandla och utvinna energi på flera olika sätt. Forskningen kring energi går snabbt framåt där en stor del av forskningen exempelvis handlar om att få den att bli mer miljövänlig.

Vad tycker du om Mittuniversitetet?

Jag tycker om Mittuniversitetet av många olika anledningar trots att jag pluggar på distans. Framförallt tycker jag att lärarna verkar kunniga på sina områden och när man pluggar på distans sker nästan allt via Zoom och det fungerar bra. Vi har handledning 1-2 gånger i veckan beroende på kurs och om man behöver hjälp är det bara att skriva och fråga lärarna, de är flexibla och hjälpsamma.

Vad vill du jobba med efter utbildningen?

Det är ännu lite tidigt att säga på grund av att ju längre in i utbildningen man kommer ju lättare är det att hitta ett ämne du är intresserad av. Det jag möjligen skulle vilja arbeta med är att optimera tillväxten av biomassor eller utveckla solceller. För tillfället har jag ett öppet sinne eftersom det finns en bredd men något jag helst vill undvika är att konstant behöva sitta vid datorn.