Örjan Storås

Spara favorit

Vad fick dig att välja det här programmet?

Jag har tidigare pluggat en fil kand i elektronik, med inriktning industriell instrumentering i Trondheim. Jag tyckte att det här masterprogrammet verkade spännande och kände att det var en naturlig fortsättning på min utbildning. Jag gillade också att studierna fokuserade på projektarbete och praktisk arbete, liksom att det är upplagt så att man har utbytesstudier andra delen av det första studieåret. Det innebär att jag kan välja att plugga en termin i Sundsvall eller hos en av Mittuniversitetets samarbetspartners. Jag har sökt till Politecnico di Torino, men får vänta och se vad som händer.

Vad tycker du om programmets upplägg?

Jag tycker att det är positivt att plugga i två olika städer. Det ger möjlighet till mer bredd och kompetens från båda universiteten. Den obligatoriska veckan i Sundsvall var också bra. Den ledde till en bra sammanhållning i klassen eftersom vi samarbetade med labbuppgifter hela veckan och bodde tillsammans på ett vandrarhem. Efter introduktionsveckan har vi haft videoföreläsningar varje vecka med föreläsare i Sundsvall, både på engelska och svenska. Det har funkat väldigt bra.

Vad gör du om tio år?

Förhoppningsvis har jag ett jobb som gör att jag kan påverka den verksamhet jag jobbar i. Och ett jobb där jag själv kan påverka min arbetsvardag. Om jag får en bra idé skulle det vara spännande att driva ett eget företag.