-Intresserad av maskiner och deras funktioner

Spara favorit

Varför sökte du till just programmet Maskininingenjör - produktutveckling?

Jag har alltid varit intresserad av maskiner och dess funktioner. Så när jag såg att det fanns en maskiningenjörsutbildning på Mittuniversitetet i Östersund kändes valet lätt då jag tidigare känt att jag vill gå en utbildning på hemmaplan. Sedan är det en bred utbildning med en bra grund till arbetslivet.

Hur tycker du att det är att plugga på programmet?

Roligt! Vi är en liten klass vilket jag ser som en stor fördel då man lär känna alla. Vi läser många kurser tillsammans med sportteknologerna vilket gör att vi lär känna dem också ganska väl.

Är det någon kurs som varit särskilt intressant? 

I flera kurser har vi fått konstruerat olika saker och sedan skrivit ut dem i en 3D-skrivare, det tycker jag har varit intressant. Sedan har vi precis avslutat kursen Datorstödd dimensionering som jag tyckte var mycket spännande då vi gått igenom olika maskinelement som tillhör en bil.

Hur ser en vanlig vecka på skolan ut?


Oftast läser vi en lite tyngre kurs och en kurs som är lättare parallellt med varandra. De tider som vi inte har föreläsningar försöker vi sitta i grupp och plugga så att vi kan få så många lediga helger som möjligt.

Vad gör du på fritiden? 

Dansar, umgås med vänner och är gärna ute i naturen

Har du något råd till de som är på gång att söka utbildningen? 

Ta vara på den tiden då du inte har föreläsningar och sitt gärna kvar på skolan och plugga. Och hitta på något roligt på helgen, det finns massor med roliga aktiviteter att göra här i Östersund!

Hur är det att plugga på Mittuniversitetet?

Det är bra! Vi har många bra lärare och professorer som undervisar i våra kurser.