-Kreativitet och tekniskt kunnande, det bästa av två världar

Spara favorit

Erika Wallin har studerat i två omgångar. 1995-1999 läste hon till journalist och började på maskiningenjörsprogrammet i Umeå. Nu har hon tagit upp studierna till maskiningenjör igen, denna gång vid Mittuniversitetet.

Varför sökte du till programmet Maskininingenjör – produktutveckling?

Jag tycker det är spännande att försöka förstå hur saker fungerar och att lösa problem. Jag tror att produktutveckling handlar väldigt mycket om att kunna lösa problem, genom att se ett behov och möta det med antingen förbättringar av en produkt eller en helt ny produkt. Då behöver man både kreativitet och tekniskt kunnande, och för mig låter det lite som det bästa av två världar.  

Hur tycker du att det är att plugga på programmet?

Jag tycker att det är roligt. Nu under andra året kommer vi mer in på de ämnen som jag velat lära mig mer om, så jag ser fram emot att lära mig en massa nytt. Studiebesöken vi har gjort under några av kurserna har varit intressanta, de har gett en extra dimension till det vi pluggat. Det blir lättare att förstå och komma ihåg saker man sett ”i verkligheten” också.

Hur ser en vanlig vecka på skolan ut?

Vi har sällan hela dagar med föreläsningar, utan det är oftast några timmar per dag. Sedan är det väldigt olika från kurs till kurs vad man gör resten av dagen. Ibland sitter vi på skolan och gör grupparbeten eller jobbar tillsammans med olika projekt. I andra kurser är det mer individuella studier, som till exempel matematikkurserna. Men det är ofta bra att sitta tillsammans med andra även då, för att lösa problem tillsammans och lära av varandra.

Vad gör du på fritiden?

Jag jobbar en del vid sidan av studierna. Sen har jag och min man tre barn, ett hus, en hund och två fritidshus att ta hand om, så det är kanske inte så himla mycket fritid...

Hur är det att plugga på Mittuniversitetet?

Det är bra. För min del var det helt avgörande att jag kunde studera nära mitt hem, eftersom jag inte hade några planer på att flytta med hela familjen. Jag är supernöjd att den här utbildningen finns i Östersund!