Storslam för studenter vid programmen Sportteknologi och Maskiningenjör när bästa ex-jobben åt företag i Region Jämtland/Härjedalen 2019 utsågs.

Prisutdelning Bästa exjobb Region JH2019
Joakim Svedberg Safety Solutions Jonsered, studenterna Frida Lindfors och Erika Wallin samt Reine Ivansson SAAB.

Frida Lindfors vid programmet Sportteknologi – maskiningenjör inom innovativ produktutveckling tog hem hela två priser, Mest innovativa ex-jobb ”Produktutveckling av belysningsfäste” och bästa examensarbete för Region Jämtland Härjedalen. Arbetet gjordes i samarbete med Safety Solutions Jonsered AB och resulterade i en ny produkt på marknaden.

Hedersomnämnande som Bästa innovatör gick till Arvid Larsson för ”Utveckling av måltavla med träffregister” och Erika Wallin fick ta emot utmärkelsen Bästa rapport - ”Dimensionering av stållina” i samarbete med SAAB. Både Arvid och Erika har läst programmet Maskiningenjör - produktutveckling.

Det är DRIV Innovation, IUC Z-GROUP, Samling Näringsliv, Tillväxtverket och Region Jämtland/Härjedalen som uppmärksammar Mittuniversitetets studenter som gör uppskattade arbeten för företag i regionen.

Läs mer om ex-jobben och juryns motiveringar.

Har ditt företag en utmaning? Ta chansen och samarbeta med studenter för nya kreativa idéer och lösningar. Hör av dig så berättar vi mer. Lars-Erik Rännar, universitetslektor och forskare