Oscar Arvidsson alumn Sportteknologi
Oscar Arvidsson, egen företagare på No More Boots, läste Sportteknologi 2009-2012.

Oscar Arvidsson

Hemort: Motala

Pluggade: Sportteknologi, 2009-2012

Bor i: Östersund

Gör nu: Egen företagare No More Boots

Berätta om din yrkesresa efter studierna

Jag drev eget bolag under tiden jag studerade, mest för att lära mig driva eget och få erfarenhet. Det egna bolaget gick sedan över till det jag gör idag. Jag jobbade också extra som säljare på Stadium under studietiden och under två år efter studierna. Jag började våren 2014 som product manager på Stadiums kontor i Norrköping. Där var jag ansvarig för företagets hårdvaruprodukter, främst med fokus på cykel-varumärket OCCANO.

Vad jobbar du med idag?

Jag driver eget företag som heter No More Boots AB, där jag är delägare/grundare tillsammans med Andreas Persson, som studerat idrottsvetenskap på Mittuniversitetet. Vi har utvecklat ett innovativt verktyg, SkiClicker®, som elimininerar användandet av alpinpjäxor för att ställa in bindningar i skiduthyrning och butiker. Syftet är att effektivisera flödet samt förenkla monteringsprocessen och på så sätt öka kundnöjdheten och förbättra arbetet för personalen.

Min roll i bolaget är främst produktutveckling och grafisk formgivning men som ny egenföretagare så innebär det också andra sysslor såsom sälj, bokföring, marknadsföring, montering och kundmöten.

Berätta om er resa från idé till produkt och företag

Det började 2013 då jag och Andreas jobbade som säljare på Stadiums skidavdelning. Vi hade tidigare erfarenhet från att sälja skidor och tyckte båda att processen tog för lång tid och var för komplicerad. Vi spenderade mycket och onödig tid på att hämta och lämna pjäxor som skulle användas vid monteringsprocessen. När vi insåg att det inte fanns någon produkt på marknaden för att lösa detta problem, bestämde vi oss för att ta tag i det själva. Vi började med att göra tidstester, som visade att tidsförlusten, av att använda pjäxan, var mycket större än vi vågat tro. Ganska snabbt insåg vi att även ergonomin kunde förbättras.

Vi kontaktade genast Alpingaraget och Skistar för att berätta om vår idé, både tyckte det var mycket intressant och de har varit med sedan dess. Tillsammans med dem har vi utvecklat SkiClicker® från en idé till den produkt vi har idag.

SkiClicker® är enkelt förklarat underdelen av en alpinpjäxa med möjlighet att justera i längd för att motsvara alla pjäxstorlekar. Ett handtag med knapp för storleksjustering gör att verktyget är lätt att använda och kapar mycket tid i monteringsprocessen.

År 2015 registrerade vi bolaget som aktiebolag och vi har idag sålt SkiClicker® till många stora kunder i Sverige såsom Skistar, Branäs koncernen, Kläppen, Alpingaraget, Intersport med flera. Via distributör har vi börjat sälja i Italien, Österrike, Tyskland och Schweiz. Vi har ambitionen att bli världsledande aktör inom optimerig av flödet för bindningsmontering.

Vad är det bästa med ditt jobb?

Frihet under ansvar. Jag får jobba med det jag verkligen brinner för och tror på! Ingen dag är den andra lik.

Vilken nytta har du haft av dina studier i arbetslivet?

Det är många grundläggande arbetsmetoder och riktlinjer som jag tagit med mig. Hela processen med att ta fram en ny produkt, strukturera upp det interna arbetsflödet och tänka strategiskt. 

Har du några tips till blivande studenter på programmet?

Att plugga handlar, som jag ser det, om att lära sig ta till sig information och sålla bort det oviktiga. Fokusera inte så mycket på enskilda resultat på tentor, försök istället ta till dig arbetsmetoder och tankesätt, det är vad som gör skillnad. Våga satsa på din dröm! 

Läs mer om programmet

Sidan uppdaterades 2021-04-13