-Utbildningen till maskiningenjör ger många möjligheter inom olika branscher

Jonas Persson

Hemort: Östersund

Läste: Sportteknologi, 2016-2019

Studieort: Östersund

Varför just programmet Sportteknologi? 

Det är en möjlighet att förena intresse för sport och friluftsliv med en högskoleingenjörsutbildning. Jag läste om utbildningen redan 2004 men då var det inte läge för mig att studera. Efter att ha jobbat som verkstadsansvarig på Team Sportia i sex år var det dags att plugga, då blev det först tekniskt basår för att få behörighet och sen sökte jag utbildningen.

Hur tycker du att det är att plugga programmet ifråga?

Det är kul att plugga och lyxigt att få lära sig nya saker! Utbildningen till maskiningenjör ger många möjligheter inom olika branscher.

Vad gör du på fritiden?

Det blir en del skidor och motorcykel. Vid sidan av studierna driver jag egna sidoprojekt där jag omsätter teori till praktik i 3D-print labbet och hobbyverkstaden som vi som studenter vid programmet har fri tillgång till. Just nu monterar jag ihop en cykel och renoverar förgasaren till min motorcykel.

Har du något råd till de som är på gång att söka utbildningen?

Det är upp till en själv att göra det bästa av vad som erbjuds och det finns många möjligheter. Är du intresserad så använd dig av 3D-print labbet och hobbyverkstaden för att driva egna idéer och ta fram prototyper för att lära dig ännu mer.  

Hur är det att plugga på Mittuniversitetet?

Det är bra och öppet! Det är enkelt att till exempel vända sig till lärare och föreläsare med frågor om man har kört fast. För mig är det också en fördel att jag kan plugga på hemmaplan.