-Det är en ödmjuk attityd, trevlig stämning och nära till lärarna

Spara favorit

Varför just Sportteknologiprogrammet?

Jag vill kunna få ett spännande och roligt jobb i framtiden, förhoppningsvis inom friluftsbranschen.

Hur ser en vanlig vecka på skolan ut?


Varierande beroende på vilka kurser man läser, det är allt från ganska tuffa moment i matten till lugnare veckor.  Föreläsningar varvas med en del skrivande när arbeten ska lämnas in. 

Vad är det bästa med programmet?

Inriktningen mot sport och friluftsliv, samtidigt som det är en maskiningenjörsutbildning i grunden som gör att man kan arbeta även inom andra branscher. Sen är närheten till lärarna värdefull, det är bara att knacka på om man behöver hjälp.

Vad gör du på fritiden?

På sidan av studierna cyklar jag mountainbike, springer, klättrar, åker skidor och umgås med andra sport- och friluftsintresserade. 

Hur är studentlivet?

Jag är aktiv inom ÖSIS, Östersunds studenters idrottssällskap, som har olika veckoaktiviteter och anordnar friluftsevenemang.

Har du något råd till de som är på gång att söka utbildningen?

Ta del av den bra gemenskapen och unna dig att ha en trivsam och roligt tid! Se inte matten som ett hinder, alla kan och lärarna finns nära tillhands och stöttar.

Hur är det att plugga på Mittuniversitetet?

Det är en ödmjuk attityd, trevlig stämning och nära till lärarna. Även fast det är ett mindre universitet så finns allting här. Jag trivs att bo i Östersund, det är lätt komma in i gemenskapen och ta del av allt som finns att göra runt omkring.