Jag har bara positiva erfarenheter från min studietid

Ida Leyonbergs intresse för människor och hur vi fungerar i sociala och kulturella sammanhang gjorde att hon började plugga på Mittuniversitetets beteendevetenskapliga program.

Ida Leyonberg

Pluggade:
Beteendevetenskapligt program på distans, 2011-2014.

Studieort: Distans.

Var gör du idag? Jobbar på IKEA i Sundsvall.

– Speciellt pedagogiken som vi läste har gett mig större förståelse för de olika processer som påverkar hur vi människor interagerar med varandra i olika sammanhang, säger Ida Leyonberg och förklarar att det är något som hon har användning för varje dag på jobbet.

– Det har blivit en självklarhet för mig att anpassa kundbemötandet utifrån individen, säger Ida Leyonberg som idag arbetar på IKEA i Sundsvall där hon bland annat är delaktig i rekryteringen av sommarvikarier.

Varför Mittuniversitetet?

Jag valde att plugga på distans eftersom jag ville ha närheten till min familj, samtidigt som jag hört mycket positivt om Mittuniversitetet. Jag har inte för en sekund ångrat mig, och jag har bara positiva erfarenheter från mina studier.

Hur funkade det att plugga på distans?

Klockrent! Kommunikationen mellan studenter och lärare fungerade bra. Att samarbeta över Internet och vara bosatta på olika håll kan vara lite svårt i början, innan man kommer in i det. Men lärarna var lättillgängliga och mycket hjälpsamma. Föreläsningarna lades upp på lärplattformen och vi kunde enkelt lyssna på dem hur många gånger som helst, när det passade oss. Under våra inneveckor fick vi möjlighet att träffa varandra, och då hade vi många intressanta workshops där diskussionerna med lärarna var väldigt givande.

Vilka delar av din utbildning har du nytta av i arbetslivet?

Genom min utbildning kan jag på ett lättare sätt situationsbasera mitt möte med andra människor. Min ambition är att jag i framtiden ska arbeta med något som ger mig glädje och får mig att växa som människa. Då utbildningen är så pass bred är mina möjligheter oändliga. Jag kan verkligen rekommendera utbildningen till alla som är intresserade av dessa ämnen.