Som bonus hade jag de mest fantastiska klasskamrater man kan tänka sig!

Tiia Alfvin

Hemort: Stockholm, bor nu i Undersåker, Åre.
Pluggade: Grundlärare med inriktning mot arbete i förskoleklass och grundskolans årskurs 1-3.
Studieort: Distans.
Arbetar nu: På Racklöfska skolan i Järpen i Åre kommun.

Vad var det som lockade dig med den här utbildningen?

Upplägget, variationen med teori och praktik (VFU) och frekvensen på inneveckorna, det vill säga cirka en gång i månaden. Som bonus hade jag de mest fantastiska klasskamrater man kan tänka sig. När man kom in i klassrummet så kunde man riktigt känna den vänliga, roliga, tillåtande och inkluderande stämningen.

Hur såg en typisk studievecka ut?

Jag klev upp rätt tidigt och åkte ofta till biblioteket för rätt stämning och studiemiljö. Arbetade till lunch, tog en paus och sen körde jag igen fram till klockan 15.00 ungefär. Nästa gång datorn eller böckerna kom fram var mot kvällen, efter att jag lagt min son. Ibland stannade jag hemma och då var det skönt att pausa med lite disk, tvätt eller en promenad med hunden. Hjärnan måste ju få vila och reflektera också.

Du arbetar ju som lärare nu. Hur trivs du?

Riktigt bra, över förväntan! Det känns som jag hittat "hem".

Vilken nytta har du av din utbildning i ditt jobb?

Jag har en enorm nytta av utbildningen. Det är väl investerad tid som jag är tacksam för.

Vad tycker du om Mittuniversitetet?

Bra, tack vare Miun kunde jag läsa denna utbildning. Om det inte var för distansformen skulle jag inte kunnat utbilda mig till lärare, utan då hade hela familjen behövt flytta. Jag är också imponerad av lärarnas engagemang och kompetens samt kursinnehållet.

Hur var det att studera på distans?

Vissa dagar var extra tuffa, särskilt inför gruppredovisningar. Det är alltid lättare att sitta ”live” med sina klasskompisar och diskutera och då på ett effektivare sätt komma fram till vad man ska göra. Samtidigt hade vi ju alla möjliga kanaler att kommunicera genom. Sen är det viktigt att tänka på att distansstudier kräver en hel del självdisciplin. Det är heltid och då är det nödvändigt att lägga upp en strategi och hålla sig till den, annars blir det svårt i onödan.

Inneveckorna är intensiva och jätteroliga

Läs hela intervjun med Frida Nyh

Som bonus hade jag de mest fantastiska klasskamrater man kan tänka sig!

Läs hela intervjun med Tiia Alfvin

Sidan uppdaterades 2020-02-27