Distansutbildning passar mig och familjen perfekt!

Spara favorit

Vad var det som lockade dig att söka den här utbildningen?

Dels möjligheten till att utbilda sig inom ett otroligt viktigt och varierat yrke, dels att utbildningen går på distans. Jag har sambo, barn, hus, djur, arbete och trivs väldigt bra på landsbygden, då är det inte lika lockande med studentboende och inte lika lätt att bara flytta. Distansutbildning passar mig och familjen perfekt!

Vad gjorde du innan du började studera?

Efter gymnasiet arbetade jag på förskola och senare som kombinerad idrottslärare, resurs och fritidshemslärare. Att på allvar få kliva in i den pedagogiska miljön inom skolans värld spädde på mitt brinnande intresse för att hjälpa elever att utvecklas.

Hur är det att plugga på distans?

Genom att studera på distans har man alla möjligheter att påverka sin vardag. Jag skulle kunna likna det med att vara egen företagare, fast bättre. Man har stora möjligheter att själv styra när man vill studera. En vanlig studievecka kan jag exempelvis åka till skogen, släppa ut mina hundar och göra upp en stor eld. Sen sitter man på ett renskinn framför brasan med nykokt kaffe i koppen och läser litteraturen i en fantastisk miljö.

Ni är ju på plats på Campus Sundsvall cirka en gång i månaden, berätta om träffarna och tiden emellan.

När vi träffas har vi allt från seminarium, föreläsningar och redovisningar till praktiska övningar och gruppdiskussioner. Mellan innerveckorna hjälps vi i klassen ofta åt, ibland har den ene förstått men inte den andre och vice versa. Sammanhållningen i gruppen blir unik, vi har en fantastisk klass som backar upp varandra i med- och motgång.

Var har du hittills gjort din vfu (praktik) och vad har det gett dig?

Jag har genomfört två vfu-perioder på två olika skolor för variation. Det har varit otroligt roligt och givande att få pröva teorin i praktiken och få feedback från sin handledare.

Vad tycker du är roligast med utbildningen?

Oj, det var en svår fråga, det är så mycket som är roligt, självklart stöter man även på problem och saker man inte tycker är fullt så roligt, men överlag så är det faktiskt väldigt mycket som är roligt. Men måste jag välja något så väljer jag våra didaktiska övningsuppgifter.

Vad tror du att du gör om 5 år?

Jag kommer definitivt att arbeta som grundskollärare, jag har inte bara valt ett otroligt roligt och utmanade yrke, jag har dessutom valt ett yrke där det finns väldigt stora möjligheter till att få jobb, oavsett var i landet man bor.