Det som främst lockar är förmånen att få vägleda andra och göra skillnad

Johanna Kristiansson

Pluggar: Kompletterande pedagogisk utbildning.
Bor i: Lund.
Studieort: Distans med samlingsveckor i Sundsvall.

Vad gjorde du innan du började studera på denna utbildning?

Jag har tagit en master i historiska studier och en kandidat i statsvetenskap vid Lunds Universitet. Utöver studierna har jag arbetat inom skolan, mestadels som fritidspedagog och skolbibliotekarie.

Vad är det som lockar dig att vilja bli lärare? 

Jag har alltid brunnit för kunskap och att dela med mig av förvärvad sådan. Det som främst lockar är förmånen att få vägleda andra och göra skillnad. Vi har alla lärare som vi minns från vår egen skolgång som vi bär med oss i livet. Mitt mål är att bli den där läraren som verkligen brinner för sitt ämne, lyckas fånga gruppens intresse och samtidigt inger trygghet och stabilitet i tillvaron. 

Hur är det att plugga på distans?

Det skiljer sig relativt mycket från traditionella studier, eftersom du behöver ta ännu mer ansvar för ditt eget lärande. Inneveckorna i Sundsvall är intensiva med mycket lärarledd tid och diskussion med studenterna. För mig har detta upplägg varit ypperligt. De veckor vi pluggar hemma har vi olika former av uppgifter med tydliga deadlines, och på de uppgifterna ger vi varandra kamratrespons och direkt feedback. Det har stimulerat min lärprocess oerhört.

Vad tycker du är roligast med utbildningen? 

Att utvecklas tillsammans med likasinnade framtida kollegor, som brinner för sitt ämne.

Vad tror du att du gör om 5 år?

Om fem år lyssnar jag på podden ”32 grymma personer du inte visste fanns” – ett projekt som mina elever gjort kring historiska personligheter.

Sidan uppdaterades 2017-02-17