Magisterprogram i kvalitets- och ledarskapsutveckling, 60 hp

Nöjdare kunder, ökad lönsamhet och effektivare organisationer – det får vi genom att arbeta med ständiga förbättringar i den interna verksamheten och genom att utveckla våra varor, tjänster och medarbetare. Det här programmet ger dig de färdigheter du behöver för att leda detta arbete inom alla typer av företag, myndigheter och organisationer. Utbildningen är branschoberoende. Den ges på halvfart för att även du som är yrkesverksam ska kunna utveckla din kompetens

Höstterminen 2022

room Distans med campusträffar, Östersund
  • Start: Höstterminen 2022
  • Studieform: Distans
  • Obligatoriska campusträffar: Ja
  • Studiefart: 50%
  • Ort: Östersund
  • Antal platser: 65
  • Språk: Svenska
  • Anmälningskod: MIU-H4011

Sista anmälan: 19 april 2022

Under utbildningen fördjupar vi oss i en rad viktiga moment som har anknytning till kundorienterad verksamhetsutveckling. Vi undersöker ledarskapets betydelse för kvalitetsarbetet och förbättringsprogram med olika inriktningar. Du får lära dig mer om vikten av att arbeta med kultur, värderingar, arbetssätt och verktyg för offensiv kvalitetsutveckling. Andra viktiga moment som ingår är att leda i förändring och styrkebaserade perspektiv.
Undervisningen är upplagd så att gruppens samlade erfarenheter ska tas tillvara i så stor utsträckning som möjligt i utbildningen. Övningar och grupparbete utgör därför en viktig del och du förutsätts lägga minst 20 timmar per vecka på studierna.
Utbildningen ger dig en specialkompetens inom kundorienterad verksamhetsutveckling med inriktning mot att leda detta arbete.

Utbildningen är praktikbaserad och som student får du lära dig processer och användbara verktyg som du kan använda i utveckling av företag och organisationer.

Sammankomster

Varje termin innehåller två sammankomster om två dagar på Campus Östersund (kräver fysisk närvaro i Östersund), samt träffar på distans digitalt via Zoom. Du måste ha tillgång till internetansluten dator med möjlighet att installera programvara, och headset med hörlurar och mikrofon, för att kunna genomföra utbildningen.

Behörighet

Avlagd kandidatexamen, yrkesexamen om minst 180 hp eller motsvarande utländsk examen inklusive ett självständigt arbete (examensarbete) om minst 15 hp.
Svenska för grundläggande behörighet för högskolestudier på grundnivå.

Urval

Urvalet baseras på antalet avklarade akademiska poäng i intervallet 30-285 hp godkända fram till och med sista anmälningsdag. I urvalet rangordnas de sökande efter totalt redovisade akademiska poäng.

Examen efter genomförda studier

Magisterexamen

Magisterexamen med huvudområdet kvalitetsledning som översätts till Degree of Master of Science (60 credits) with a major in Quality Management.

Efter utbildningen

Kompetens inom kvalitets- och ledarskapsutveckling efterfrågas inom traditionell industri, tjänsteproducerande företag, myndigheter och andra organisationer. Utbildningen ger dig goda möjligheter att nå ledande befattningar inom områden som exempelvis verksamhetsledning och kvalitets- och verksamhetsutveckling.

Jag kan i mitt nuvarande arbete använda mig av många delar från studierna som att arbeta med ständiga förbättringar i form av att stärka ledarskapet.

Läs hela intervjun med Cecilia Eckervig

Utbildningen kan tillämpas inom alla yrkesområden

Läs hela intervjun med Omafume Enakeyarhe

Det var första gången jag studerade på distans och det gick över förväntan.

Läs hela intervjun med Barbro Aldén

Jag har fått en skarpare blick och förmåga att se igenom maktstrukturer och maktbeteenden som jag förut duckat inför.

Läs hela intervjun med Helena Svartling

Mer om utbildningen

Kontakt

Frågor om programmet

Frågor om programmet

+46(0)10-1428000

Hitta din drömutbildning!

eller