HR och arbetsrätt ligger mig varmt om hjärtat

Intresset för HR-frågor har funnits där länge. Att börja plugga var ett sätt för Frida att få stabil grund att stå på med kunskaper att ha med sig ut i arbetslivet. 

Frida Ivarsson

Bor: Nacka, Stockholm.
Pluggade: Peronal- och arbetslivsprogrammet.
Ort: Östersund.
Studieår: 2010-2013.
Gör idag: Jobbar på Elgiganten.

– Programmet uppfyllde verkligen mina förväntningar, säger Frida Ivarsson och berättar att hon också fick en insikt och medvetenheten om hur organisationen fungerar.

– Jag tror man också får en större förståelse för sin arbetsgivare och känner ett större ansvar för sitt arbete. Man vet att man som arbetstagare inte bara har rättigheter utan också skyldigheter.

Varför Mittuniversitetet?

Jag valde Mittuniversitetet för att jag tyckte att programmet hade ett bra upplägg och rätt kurser för mig. Atmosfären och stämningen på skolan var super och jag trivdes väldigt bra. Östersund är dessutom en trevlig stad vilket naturligtvis också spelade in till en viss del.

Hur var det att plugga programmet?

Programmet erbjöd många kurser och ett bra smakprov på viktiga delar att ha med sig i arbetslivet. Som psykologi, arbetsrätt, företagsekonomi och resursplanering, men också en hel del arbetsplatsförlagd utbildning, vilket var jättenyttigt!

Sidan uppdaterades 2020-11-19