Jag blev motiverad och inspirerad av elever med speciella behov

Lisa Lindström

Hemort: Linköping
Pluggar: Psykologprogrammet
Studieort: Östersund

Varför Mittuniversitetet?

Jag valde Mittuniversitetet eftersom att det ligger nära Åre, där jag och min sambo nu bor. Vi lever för att åka bräda och cykla downhill, så med rätt utbildning för mig och närheten till fjällvärlden blev det ett självklart val. Det är en perfekt kombo att bo i Åre och plugga i Östersund. Jag har bott i Stockholm och är van att pendla så timmen mellan Åre och Östersund är ingenting.

Varför psykologprogrammet?

Jag sökte Psykologprogrammet för att bli psykolog, jag är intresserad av mänskligt beteende och skulle på sikt vilja få doktorera och forska inom psykologi. Jag började läsa till lärare men kom underfund med att jag ville jobba mer individbaserat än vad man gör inom skolan som arbetar mer gruppbaserat. Jag blev motiverad och inspirerad av elever med speciella behov.

Hur tycker du att det är att plugga programmet ifråga?

Jag tycker att det är roligt, inspirerande och utvecklande. Vi läser hela tiden om saker som man tycker att alla borde känna till så det är väldigt motiverande!

Det bästa med utbildningen?

Att den är arbetslivsförankrad. Det är inget snack om att det är en yrkesutbildning. Oavsett om vi pratar forskning eller kliniskt arbete. Jag har höga krav på utbildningar och jag tycker att Mittuniversitetet lever upp till mina förväntningar. Yrket har ett bra löneläge och goda möjligheter till vidareutbildning. Arbetsmarknaden är bra. Kanske inget som syns på Arbetsförmedlingens sidor men i branschtidningar finns många spännande jobb.

Vad tycker du om att plugga på Mittuniversitetet?

Jag gillar det! Det är lätt att engagera sig och bli en del av Mittuniversitetet.

Vad tycker du om studentlivet och om aktuell studieort?

Jag är inte så engagerad i det vardagliga studentlivet, men det brukar vara festliga sittningar och många andra aktiviteter för de som vill. Studentlivet i Östersund har stark koppling till sport, friluftsliv och fjällvärlden vilket passar mig väldigt bra.

Vad vill du jobba med när du är färdigutbildad?

Jag vill doktorera. Det vore jättekul. Att jobba som forskare lockar mig mest, just nu. Även för att kunna forska behöver man ha läst ett visst antal år och psykologprogrammet ger möjligheter till att både arbeta kliniskt och doktorera. De många olika arbetsmöjligheterna som öppnar sig efter psykologexamen är till stor nytta.

Ditt råd till de som är på gång med att söka utbildning?

Läs något som du verkligen är intresserad av, vänta hellre flera år innan du börjar läsa om du inte verkligen vet vad du vill. Det är aldrig försent att börja plugga och det blir mycket roligare om man gillar det man läser och har lite arbetslivserfarenhet att förankra kunskapen i.