Att tillhöra första årskullen innebar många utmaningar

Spara favorit

Varför valde du att plugga på Psykologprogrammet?

Efter att ha rest, studerat och arbetat utomlands några år kände jag suget efter att börja studera. Hur människor tänker och fungerar har alltid intresserat mig och jag ville jobba med psykologisk behandling för barn, ungdomar och vuxna.

Berätta om ditt arbete

Som PTP-psykolog på Föräldra- och Barnhälsan i Östersund arbetar jag främst med utredning och behandling. Det kliniska arbetet riktar sig till blivande föräldrar, föräldrar och barn upp till sex år och är mycket varierat. Föräldra- och Barnhälsan har också ett genusperspektiv i verksamheten, vilket lockade mig extra till att söka tjänsten.

Vilken nytta har du haft i arbetslivet av dina studier?

Psykologprogrammet på Mittuniversitetet har en tydlig inriktning mot arbetsliv och hälsa samt ett evidensfokus. I arbetslivet kommer detta till stor nytta genom mina kunskaper och praktiska erfarenheter i evidensbaserade behandlingsmetoder, samtalstekniker och vetenskapligt tänkande.

Hur var det att studera på psykologprogrammet?

Att tillhöra första årskullen innebar många utmaningar, men framför allt ett stort engagemang, uppdaterad kurslitteratur och påverkansmöjligheter som student. Skulle jag valt om idag så skulle Psykologprogrammet vid Mittuniversitetet stå kvar.

Vad tyckte du om att studera på Mittuniversitetet?

Det gav en unik närhet till fjällen, året runt. Jag var under större delen av min studietid aktiv inom Studentkåren och universitetet, vilket berikade mina studier. Jag fick många vänner och kontakter såväl som organisatorisk erfarenhet. Det är svårslaget med ett universitet som erbjuder fjällutsikt, fräscha lokaler och engagerade föreläsare samt ett studentliv med skidåkning, fjällvandring och goda möjligheter att lära känna andra studenter.