Det är viktigt för mig att hjälpa utsatta människor

Riva Azad Sleva

Kommer från: Norrtälje, Stockholms län
Pluggar: Socionomutbildning
Studieort: Östersund

Varför valde du att plugga socionomprogrammet?

För att det är ett brett program. Jag har ett stort intresse av samhällsfrågor och den sociala utsatthet som finns i världen.  Sedan tänkte jag att som socionom kan jag arbeta med människor på olika nivåer. Det är viktigt för mig att hjälpa utsatta människor. Jag vill ta del av deras livssituation för att bidra på bästa möjliga sätt. 

Vilket är ditt drömjobb?

Mitt framtida drömyrke är en kuratorstjänst antingen i grundskolan eller på gymnasiet. 

Vad gjorde du innan du började plugga här?

Jag var timvikare på MRC Stockholm AB, ett bemanningsföretag inom livsmedelsbranschen.

Hur ser en typisk studievecka ut?

En typisk studievecka är att vi har föreläsningar 1-3 gånger i veckan. Vi kan även ha bokseminarium eller grupparbete. Resten av veckan är det självstudier för tentamen eller andra inlämningar.

Berätta om din praktik!

Jag praktiserade som biståndshandläggare i Norrtälje kommun. De två första veckorna var med områdeshandläggare där jag fick gå på hembesök. Resten av praktikperioden var jag med vårdplaneringsteamet. De första veckorna fick jag observera, sedan fick jag ta egna samtal och skriva egna utredningar. Det var roligt.

Vad tycker du om studentlivet och Östersund?

Det är roligt. Man lär känna andra studenter. Det är bra att allting ligger nära, kollektivtrafiken fungerar bra och som student får man studentrabatt överallt nästan. Dessutom finns det bra klubbar i stan.

Film om Socionomutbildningen på Mittuniversitetet