"Jag älskar designrelaterad problemlösning"

Spara favorit 13 mar mars 2015
15 april kampanjen

Tidigare jobbade Mona Wärdell- Nilsson bland annat som projektchef i New York med projekt som involverade inredningsdesign. Något som fick henne att vilja söka till industridesign.

– Jag bestämde mig helt enkelt för att vidareutbilda mig för att kunna vara en del av skapandeprocessen, säger Mona Nilsson-Wärdell och berättar att det som är roligaste med industridesignutbildningen är just det kreativa, att det är en väldigt bred utbildning där möjligheterna för jobb inom design i slutändan även kan vara grafisk formgivning eller möbeldesign.

– Givetvis är vi som går här intresserad av produktdesign men det behöver inte begränsa oss i framtiden.

Hur trivs du på utbildningen?

Industridesignprogrammet är en otroligt uppmuntrande och familjär utbildning, vi har nära kontakt med både programansvarige och alla föreläsare men också mellan alla årskurser. Det finns mycket inspiration att hämta från varandra, och det välkomnas alltid att be om råd, eller få feedback. Vi har dessutom fri tillgång till en stor verkstad där vi kan skapa våra alster med hjälp av 3D-printer, laserskrivare, vacuumpress samt alla "vanliga" maskiner som svarv, såg, fräs. Det är en mycket kreativ miljö men också ett högt tempo så ibland sprutar det galna idéer från samtliga för att lösa ett problem. Jag gillar också att många projekt som tilldelas oss dessutom är förankrade med en utomstående aktör inom näringslivet, vilket öppnar upp möjligheterna till jobb efter examen.

Mer om Mona

15 april kampanjen

Pluggar: Industridesign

Studieort: Sundsvall