Sikta högt - kombinera studier med elitidrott

Spara favorit 25 feb februari 2013

Är du elitidrottare och har ambitionen att även utbilda dig på ett universitet? Hos oss kan du nå båda målen samtidigt.

För dig som har elitambitioner inom skidåkning eller skidskytte erbjuder Mittuniversitetet speciella lösningar i Östersund. Gör som Charlotte Kalla, Anna Ottosson, Andrè Myhrer, Anders Södergren, Helena Ekholm, Britta Norgren, Ida Ingemarsdotter och David Ekholm har gjort – välj att kombinera studier med idrott på Mittuniversitetet.

Skiduniversitetet - alpint, längd och skidskytte

Skiduniversitetet erbjuder dig som skidåkare med elitambitioner möjlighet att utbilda dig vid Mittuniversitetet, Campus Östersund. Tränare finns både för alpin- och längdåkning samt för skidskytte. Skid- och skidskytteuniversitetet svarar för träningen. Östersunds kommun ser till att spår och pister är tillgängliga och i gott skick. Skidträningen bedrivs även på andra orter i länet där skidanläggningar finns.

Ansökan och antagning

Endast sökande som blivit antagen till utbildningsalternativ på Mittuniversitetet kan bli antagen. Beslut om antagning sker efter individuell prövning av varje sökande. Den sökande måste bedömas ha goda förutsättningar att klara av kombinationen studier och elitidrott. Du måste både lämna en anmälan via www.antagning.se till det program eller de kurser du vill söka och en intresseanmälan till aktuellt förbund. 

 

Ansökan till Skiduniversitetet

Intresseanmälan lämnas senast 1 mars till:

 

Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Ansökningsformulär längd/alpint

 

Ansökan till Skidskytteuniversitetet

Intresseanmälan lämnas senast den 1 mars till:

 

Svenska Skidskytteförbundet
Idrottens hus
Box 384
831 25 Östersund

Ansökningsformulär skidskytte