Skidskytte

Spara favorit 11 aug augusti 2016

Skidskytteuniversitetet erbjuder dig som skidskytt med elitambitioner möjlighet att utbilda dig vid Mittuniversitetet, Campus Östersund. Svenska Skidskytteförbundet svarar för träningen. Östersunds kommun bidrar till att skidspår, rullskidbana och skjutbana är tillgängliga och i gott skick för att vi ska kunna bedriva träning med bästa möjliga förutsättningar. För miljöombyte genomförs även träning på andra orter i länet där skidanläggningar finns. Skidskyttestudenterna genomför, höst och vår, fystester på Nationellt Vintersportcentrum i Östersund.

I menyn till vänster hittar du bland annat nuvarande studenter samt kontaktuppgifter till skidskyttetränarna. Hör av dig om du har några funderingar!

Ansökan

Att studera på Skidskytteuniversitet innebär att eleven måste hålla en hög nivå vad gäller både träning och studier. Intagning på Skidskytteuniversitet sker på vårterminen varje år, ett år i taget, sedan måste man söka på nytt. 

Intresseanmälan för kombinationen studier och elitidrott vid Mittuniversitetet i Östersund skall vara Svenska Skidskytteförbundet tillhanda senast 1 mars. 

15:e april (hösttermin) resp 15:e oktober (vårtermin) gäller för ansökan till kurser/program på Mittuniversitetet.