Olle Friberg

Spara favorit

Efter 5 års jobb och studier i USA ville Olle Friberg tillbaka till Sverige och få en högre examen. De svenska storstäderna lockade inte alls. Han ville flytta hem till fjällen och valde att plugga Masterprogrammet i organisation och marknadsföring i Östersund.

Hur var det att plugga programmet?

De var utmanande men givande, och annorlunda mot vad jag var van vid från USA. Jag hade mer fritid och kunde därför planera min egen tid bättre.

Vad gör du idag?

Idag jobbar jag för Coca Cola i Norge som analytiker för performance management. Det innebär att jag tar fram rapporter som analyserar företagets prestanda på en av de två kanalerna i företaget. Jag är ansvarig för alla matbutiker i Norge på performance management avdelningen. Jag tar bland annat fram siffror och gör studier på vad som är bra och dåligt och vad som borde göras bättre. Jag trivs otroligt bra. Det är ett väldigt utmanande och krävande jobb – precis som jag vill ha de.

Vad tyckte du om att studera vid Mittuniversitetet?

Jag tyckte om det, inte minst för att jag fick fritid till att göra det jag saknat efter så många år borta. Njuta av naturen som är runt universitetet. Man kunde planera sin egen tid väldigt bra mellan föreläsningar och projekt.

Har du något råd på vägen till blivande studenter?

Funderar de på om de ska läsa en master så är det ett lätt val – jag lade ner lite mer tid och fick mitt diplom och ett toppen jobb. Ett jobb jag inte hade fått utan den utbildningen. Alla på mitt jobb har en master. När man ändå håller på att plugga så är de bara att löpa linan ut och få en bra start från början.

Berätta om ditt exjobb – vad gjorde du?

Jag och en kollega valde att skriva om leverantörskedjan, speciellt inom turismen. Vi hade en hotelkedja som cas, vilket var ett otroligt intressant projekt som gav andra resultat än vi trodde och hade förväntat oss.