Italien, Sassari

Spara favorit 14 feb februari 2018

Università degli Studi di Sassari

Sassari (folkmängd 130.000) är det administrativa centrat för Italiens största provins. Staden ligger på kullar med utsikt över sundet mellan norra Sardinien och den södra kusten av Korsica. Med sitt läge i mitten av västra Medelhavet och på en höjd av 225 meter över havet, garanterar ett mycket fint klimat året runt. Temperaturen faller sälan under 0 °C på vintern och kan nå 35 °C på summaren. Affärsliv, service industrier och turism är den ekonomiska basen för staden och provinsen. Vin, olivolja och andra jordbruksprodukter produceras i provinsen.

 

Utbilding, kultur, ekonomi och hälsoservice erbjuds i staden. Som många andra Italienska städer, Sassari är måna om sina traditioner. Två är värda att nämna:

  1. La Cavalcata Sarda: In slutet av maj, tusentals människor från hela Sardinien kommer till Sassari och paraderar genom staden i lokala kläder tillsammans med de bästa exemplaren av Sardininska hästar.
  2. Festa dei Candelieri: I mitten av augusti anordnas en annan parad, där enoma träljus bärs genom stadens centrum till kyrkan Church of Santa Maria of Bethlehem).

 

Ansökningsuppgifter: Moveonnet 

Universitetets webbplats: http://www.uniss.it/