AI ‑ Vem ansvarar för besluten?

Wed 18 May 09.00–11.00
online
Zoom

Vad händer när vi lämnar över besluten till en dator? Vem är det egentligen som bestämmer vilka beslut som ett AI gör. Och vem är ansvarig om något går fel? Vi har bjudit in experten Mikael Satama Granberg, advokat på MAQS, för att diskutera etik och juridik kring AI.

Robothand trycker på datortangent

Ny teknik som Artificiell Intelligens - AI, gör att vi kan få allt från självkörande bilar till effektivia arbetsmoment. Men vad händer när vi lämnar över besluten till en dator? Vem gör den etiska bedömningen och vem står ansvarig om något går fel? Detta ska vi diskutera på seminariet "AI - Vem ansvarar för besluten?

Under seminariet får du bland annat lyssna till experten Mikael Satama Granberg, advokat MAQS advokatbyrå samt ta del av riktiga exempel där AI används för att utveckla en verksamhet och hur etikfrågan påverkat implementeringen. 


Datum: 18 maj

Tid: 09:00-11:00

Plats: Online

 

Talare

Mikael Satama Granberg, MAQS

AI - Etiken i Juridiken

Mikael Satama Granberg, advokat MAQS advokatbyrå

Mikael Satama Granberg är ansvarig för MAQS branschområde Digital Business och bistår regelbundet företag i frågor rörande teknik och digitalisering med fokus på på IT- och teknikrelaterade upphandlingar, outsourcing samt IT-avtal. Mikael har även omfattande erfarenhet av juridisk rådgivning kopplat till molntjänster, licensiering av mjukvara och immateriella rättigheter, integritets- och informationssäkerhetsfrågor, teknikdrivna förvärv och transaktioner.

 

Vad händer när teknologisk utveckling springer ifrån oss?

Daniel Adelander, Pro&Pro

Daniel Adelander är managementkonsult på Pro&Pro med fokus på strategi, innovationsledning och framtid. Daniel är en förespråkare för strategisk digitalisering av organisationer som skapar värde i ett systemperspektiv som skapar en balans mellan etablerade arbetssätt och relationer, etiska- och juridiska stabiliseringssystem och en proaktiv framtidssyn.

Under seminariet kommer Daniel att utforska hur teknologisk utveckling med fokus på Artificiell Intelligens bidrar till en obalans mellan teknologiska möjligheter och etiska stabiliseringssystem och förhållningssätt.

 

Exempel på etiska överväganden

Mattias O'Nils, professor Mittuniversitetet

Mattias O'Nils är professor i elektronik och leder forskningscentret STC - Sensible Things that Communicate vid Mittuniversitetet. STC utvecklar sensorsystem och tjänster för Internet of Thing och AI. Under sin presentation kommer Mattias att visa exempel på olika AI-system som forskarna utvecklat i samverkan med näringslivet och diskutera vilka nya, etiska, utmaningar som AI medför.

Anmäl

Stort tack för din anmälan!

 

En bekräftelse med deltagarlänk skickas till den e-postadress som du angav vid anmälan. Hittar du den inte? Kolla skräpkorgen för säkerhetsskull!

The page was updated 4/22/2022