Workshop: AI för samhällsutveckling

Wed 21 Sep 09.00–11.00
online

Vad är Artificiell Intelligens och hur kan AI effektivisera kommunal verksamhet och skapa ett mervärde för kommunens invånare? Under denna workshop får du lära dig grunden till AI och ta del av inspirerande exempel från kommuner som påbörjat sin AI-resa.

AI-human brain

Vi diskuterar också tillsammans hur man kan komma igång med att börja använda AI.

Denna workshop riktar sig till dig som arbetar på eller med en kommun/kommunalt bolag och är nyfiken på hur AI skulle kunna användas i kommunal verksamhet.

 

Talare

Porträtt bild av man med glasögon och rutig skjorta. Gröna glasräcken i bakgrunden.

Anthony Mc Carrick, Digitaliseringsstrateg Södertälje kommun

Tony McCarrick är digitaliseringsstrateg i Södertälje kommun, där försöker man ta ett samlat grepp kring AI och digitalisering. Tony kommer att berättar hur Södertälje kommun arbetat med AI, öppna data och IoT för att ge förutsättningar för det inkluderande, hållbara och uppkopplade samhälle. Läs mer på digitala.sodertalje.se

Porträttbild av man med kort, brunt hår, glasögon, vit skjorta med en blå tröja över.

Thomas Kvist, projektledare för Region Västerbotten

Thomas har arbetat som utvecklare och projektledare inom kommun och region i 22 år. De senaste åren har han i huvudsak arbetat med öppna data och datadriven innovation vilket snabbt lett in på området för Artificiell Intelligens. Under sin presentation kommer han att dela med sig av de erfarenheter han fått från både tekniska och icke tekniska projekt. Han kommer även att ge konkreta råd till offentliga aktörer vid införande av AI-baserade lösningar och belysa vilka nya roller som kommer att krävas i framtiden.


Datum: 21 september 2022 
Tid: 09:00-11:00 
Hur: Online via Zoom 

 

Anmälan AI-workshop

Tack för din anmälan!

Logo

The page was updated 8/25/2022