Nationellt vintersportcentrum

Spara favorit Skriv ut 8 apr april 2016

Nationellt vintersportcentrum är världsledande inom skidforskning. Vi är olympiskt testcentrum för vinteridrott i Sverige och samverkar med ledande företag inom sport och outdoor-sektorn. 

Vid Nationellt vintersportcentrum har vi byggt upp en unik forskningsmiljö. Grunden är en stark forskning inom idrott, prestation och hälsa, med en absolut spetskompetens inom vinteridrott. 

Hos oss kan elitidrottare genomföra tester för utveckling och utvärdering. Målet för dem är att bli bäst i världen, vilket många också blir. Nästan alla svenska medaljörer från OS i Sotji har en koppling till Nationellt vintersportcentrum. 

Även motionärer kan göra fysiska tester hos oss. Vi samarbetar också med företag som vill testa och utveckla till exempel nya material för idrott.

Mittuniversitetet ger utbildningar i idrottsvetenskap, med en stark koppling till Nationellt vintersportcentrum. Vid Mittuniversitetet finns också Skiduniversitetet, ett samarbete med Svenska Skidskytteförbundet och Svenska Skidförbundet där landslagsåkare med elitambitioner kan kombinera universitetsstudier med sin idrott. Vi genomför också uppdragsutbildningar. 

Kontakt

Centrumledare
Hans-Christer Holmberg

Adress
NVC
Mittuniversitetet
Studentplan 4 
83140 ÖSTERSUND
VägbeskrivningLyssna

Eurosport om Skid- och skidskytteuniversitetet

Eurosport hälsade på i Östersund och speglade verksamheten vid Skid- och skidskytteuniversitetet som odlat många av Sveriges skidstjärnor.

Mål 2 projekt

EU:s Mål 2 fond är en de främsta finansiärerna av forskning vid Mittuniversitetet.