Dennis Hedback är doktorand i företagsekonomi och verksam vid CER - Centrum för forskning om ekonomiska relationer. Hans forskningsfält är inom revision, där han jämför revisorers konkursprognoser mot artificiellt intelligenta prognosmodellers prognoser.

Dennis Hedback

Berätta – vem är Dennis Hedback?
Dennis Hedback fyller 33 i år och är en före detta industriarbetare som, efter att andra dottern kom till världen, bestämde sig för att börja plugga. Först genom att ta igen uteblivna gymnasiepoäng på komvux, för att sedan studera företagsekonomi på Mittuniversitetet. På fritiden tycker jag om att bygga saker - både virtuellt och fysiskt, fiska och laga mat. 

Varför blev du doktorand?
Egentligen för att jag är nördig och gillar att gräva ner mig djupt i ämnen som är av intresse. Även om jag gillar att applicera kunskap och tycker att det är viktigt att kunskap är praktiskt användbar, tycker jag att det är minst lika roligt att formalisera och resonera om kunskap. 

Hur kommer det sig att du började intressera dig för detta?
Ekonomi och statistik har varit två av mina intressen sedan jag var ung vuxen vilket kanske visat sig främst genom ett högst strukturerat och målmedvetet investerande där jag använt mig av större datamängder och statistik redan innan jag började studera. Detta har dock fått stå tillbaka rätt hårt under åren som student.

Vad handlar din forskning om?
Min forskning är inom redovisning där jag intresserar mig för konkursprognoser, dels revisorers konkursprognoser och dels artificiellt intelligenta prognosmodellers prognoser. Det finns många outforskade aspekter av detta, både praktiska och teoretiska. Jag hoppas genom min forskning att kunna förklara varför såna prognoser går fel så väl som rätt, förklara vilka konsekvenser som kan bli av att göra såna prognoser, samt utveckla bättre prognosmetoder.

Hur tycker du det är att vara doktorand vid Mittuniversitetet?
Väldigt roligt! Att få chansen att arbeta akademiskt med något jag tycker är intressant känns som en fantastisk möjlighet.

Vad har varit roligast hittills?
Nästan allt har varit roligt hittills, men om jag ska välja något så får det bli den stora friheten under ansvar i fråga om att organisera och lägga upp sitt eget arbete. Det känns både befriande och roligt.

Drömscenario i termer av jobbet?
Att få fortsätta forska och sedermera göra en akademisk karriär.

Se filmen där Dennis berättar om hur det är att vara doktorand vid CER:

doktorander

Kontakt

Dennis Hedback

Doktorand|Doctoral Student

010-1427965