Kvällsföreläsning på temat stress

Mån 11 jun 2018 15:04

Den 23 maj anordnade CER-nätverket en kvällsföreläsning på temat stress. Drygt 200 fick lyssna till psykologen och psykoterapeuten Anna Bennich Karlstedt konkreta tips och råd om hur vi får en stressfriare och mer hållbar vardag.

Anna Bennich Karlsted

Vi är många som upplever en vardag som är svår att få ihop, tidsmässigt. Hur vi kan hantera ett allt mer maxat liv utan att stressa sönder var utgångspunkten i Anna Bennich Karlstedt föreläsning.
− Sociala medier är en stor bov till att vi känner oss mer stressade idag.  Vi jämför och speglar oss med andra i sociala kanaler, men egentligen är det den bild av vad de och vi vill förmedla som visas upp, säger Anna Bennich Karlstedt och förklarar att det här bidrar till en skev verklighetsuppfattning.
− Vi tror att alla andra är mycket lyckligare, smalare och lyckade. Det här skapar prestationsångest hos många människor. I stället handlar det om att stanna upp och se vad man faktiskt har i sina egna liv som ger lycka, och reflektera över vad man själv åstadkommer.

Föreläsningen är en del av CER-nätverkets långsiktiga arbete kring den hållbara människan. Några konkreta tips och råd som Anna delade med sig av för att vi ska få en stressfriare och mer hållbar vardag var att njuta mer, lyssna utan att avbryta och göra en sak i taget. 

Eventet arrangerades av CER-nätverkets grupp befintliga medarbetare i samarbete med myndighetsnätverket och Bron.

Mer om Anna Bennich Karlstedt


Rekommenderat

Sidan uppdaterades 2018-06-11