Möt Astile – ny doktorand inom AI och elektronik

Tors 29 aug. 2024 10:32

Astile Peter har anslutit sig till Mittuniversitetet som doktorand. Hans forskning kommer att fokusera på att tillämpa AI-baserade mätsystem inom träindustrin. Astile är också en del av den internationella forskarskolan i transformativ teknik.

A man with a blue jeansjacket

Vad har du för bakgrund? 

Jag avslutade min kandidatexamen i elektronik och kommunikation vid Kerala Technological University. Under min grundutbildning publicerade jag en artikel som en del av min kandidatuppsats med titeln "IoT-Based Disaster Management Systems for Dams." Jag fortsatte sedan min magisterexamen i elektronik vid Rigas tekniska universitet. Under mina masterstudier arbetade jag också på Elektronikas un Datorzinātņu Institūts, Lettland, som programmeringsingenjör med inriktning på AI. Jag publicerade två artiklar som en del av min avhandling och vann ett pris för bästa presentation under en konferens. 

Efter att ha avslutat min masterexamen arbetade jag som gästforskare på KTH i Sverige, med fokus på approximativ beräkning och kvantisering av AI-algoritmer för att minska energiförbrukning och minnesfotavtryck. 

Sammantaget har min bakgrund gett mig en solid grund inom artificiell intelligens, och jag är glad över att ta med mina kunskaper, färdigheter och passion till Mittuniversitetet när jag fortsätter min doktorsexamen. 

Hur kommer det sig att du valde Mittuniversitetet? 

Jag valde Mittuniversitetet av flera anledningar. För det första ligger projektet helt i linje med min bakgrund, eftersom det är ett tvärvetenskapligt projekt som kräver expertis inom både AI och elektronik. Min akademiska bakgrund inom elektronik och min yrkeserfarenhet inom AI gör mig väl lämpad för detta projekt. 

Mittuniversitetet har ett stort antal samarbeten med andra universitet i Europa och Nord- och Sydamerika, samt starka industripartnerskap. Dessa samarbeten säkerställer att jag kommer att bli inskriven på ett dubbelexamensprogram, där jag kommer att tillbringa två år i Sverige och ytterligare två år i Italien. 

Dessutom har jag fått positiv feedback från min tidigare handledare angående universitetets rykte och dess bidrag till AI-området. 

Slutligen ger universitetets läge i Sundsvall en klar fördel. Mitt projekt fokuserar på tillämpningen av AI inom träindustrin, och Sundsvall är en idealisk plats för denna forskning på grund av dess många träindustrier.

Vad kommer du att fokusera på under dina doktorandstudier? 

Mitt primära fokus under mina doktorandstudier kommer att vara på tillämpningen av AI-baserade mätsystem inom träindustrin. Jag kommer att undersöka hur AI kan användas för att automatisera manövreringen av gripen på virkeslastare för att förbättra virkeshanteringen. 

För att uppnå detta planerar jag att skapa en datauppsättning för att träna ett anpassat neuralt nätverk för denna uppgift. Jag kommer att använda principer för fotogrammetri och metrologi för att säkerställa hög precision för industriella tillämpningar. 

Mittuniversitetets starka fokus på tvärvetenskaplig forskning och dess omfattande samarbeten med industripartners gör det till en idealisk miljö för mitt projekt. Universitetets resurser, inklusive specialiserade forskningsanläggningar och expertis inom AI och elektronik, kommer i hög grad att stödja min forskning och hjälpa mig att nå mina mål. 

Hur har din tid i Sundsvall varit hittills? 

Min tid i Sundsvall har varit mycket positiv hittills. När jag först anlände blev jag imponerad av stadens vackra landskap. Jag har märkt att staden har många vandringsleder i närheten, vilket jag älskar, och att cykla runt Sundsvall har också blivit en trevlig hobby för mig. Jag har upptäckt några sjöar och skidområden också, och jag hoppas kunna lära mig skridskor och skidåkning i vinter. 

Yrkesmässigt har min erfarenhet på Mittuniversitetet varit utmärkt. Jag har funnit att stödet från lärare och kollegor är otroligt värdefullt för min forskning. På ett personligt plan har jag njutit av att bo i Sundsvall. Sammantaget är jag mycket nöjd med min tid här. 

Läs mer om internationella forskarskolan i transformativ teknik


Sidan uppdaterades 2024-09-03