Kents forskning ger regionen en boost

Spara favorit 22 okt oktober 2014
Kent och vinnarna i Boost Innovation. (Från v. Kent Bertilsson, SEPS, Christine Hummelgård, SenseAir, Viktor Ell, Insitu, Joel Sundsted, Northlab, Åsa Claesson, Acreo Swedish ICT).

Boost Innovation är en tävling som handlar om att öka innovationskraften i regionen mellan Sundsvall och Gävle. För att delta i tävling är kravet att idéutvecklingen sker i samverkan med ett annat företag, universitet eller offentlig aktör inom något av innovationsmiljön Fiber Optic Valleys affärsområden.

Kent Berilsson på STC ställde upp med sitt företag SEPS Technologies i samverkan med Inmec Network Technologies som utvecklar en ny skarvningsmetod av fiberdukter för att förbättra tekniken och minska kostnaderna vid fiberdragningar. Tävlingen startade den 1 april och den 22 oktober meddelades resultatet där Kents bidrag var en av de tre vinnarna av 150 000 SEK.

Juryns motivering löd: ”En innovation som skapar snabbare, flexiblare och billigare lösningar vid fiberinstallationer. Innovatörerna effektiviserar tekniken för att dra bredband på ett sätt som revolutionerar marknaden.”

Arrangör

Fiber Optic Valley är Sveriges ledande innovationsmiljö inom bredbandsinfrastruktur och sensorteknologi. Som ett av Sveriges 14 Vinnväxtkluster initierar Fiber Optic Valley nya samarbeten mellan näringsliv, akademi och offentlig sektor. Syftet är att sammanföra behov med lösningar, problem med idéer och innovationer med pengar.

www.fiberopticvalley.com

Tillbaka till toppen
Stäng meny
Favoriter /globalnavigation/closemenu

Installera webbappen på din iPhone eller iPad: klicka på   och lägg till på hemskärm.