Workshop om småskalig livsmedelsproduktion, entreprenörskap och landsbygdsutveckling
Hur kom vi hit och hur formar vi ett framtida hållbart livsmedelssystem? Det var en av frågorna som diskuterades under en workshop om småskalig livsmedelsproduktion, entreprenörskap och landsbygdsutveckling, som arrangerades i september vid Mittuniversitetet i Östersund.
Workshopen samlade ett brett spektrum av personer från organisationer som arbetar med och forskar om de ämnen som diskuterades. Den inleddes med presentationer av forskarna Wilhelm Skoglund och Paulina Rytkönen. Wilhelm Skoglund presenterade aktuell forskning om lokala livsmedelssystem, entreprenörskap och landsbygdsutveckling. Paulina Rytönen presenterade resultaten från ett nyligen genomfört projekt, där Paulina och kollegor studerade utvecklingen av småskalig livsmedelsproduktion i Jämtland, och tog upp både utmaningar och möjligheter.
Efter presentationerna följde gruppdiskussioner där vi zoomade in på styrkor, svagheter, möjligheter och hot kopplat till småskalig livsmedelsproduktion, landsbygdsutveckling och framtidens hållbara livsmedelssystem. Vi pratade om samverkan och hur vi kan främja affärsutveckling och innovation, samt hur vi kan skapa goda förutsättningar för entreprenörer inom det hållbara livsmedelssystemet.
Wilhelm Skoglund presenterar aktuell forskning om lokala livsmedelssystem, entreprenörskap och landsbygdsutveckling.
Paulina Rytkönen visade på både utmaningar och möjligheter.
Gruppdiskussioner om styrkor, svagheter, möjligheter och hot i samband med småskalig livsmedelsproduktion, landsbygdsutveckling och ett hållbart livsmedelssystem i framtiden.