Boka undervisning för dina studenter
Vill du ge dina studenter en möjlighet att bättra på sina akademiska färdigheter? Boka in ett undervisningspass om akademiskt skrivande, informationssökning eller referenshantering!
Informationssökning och referenshantering
Universitetsbiblioteket erbjuder undervisning i informationssökning och referenshantering på både grund- och avancerad nivå. Du som lärare kan tillsammans med undervisande bibliotekarie skräddarsy ett undervisningstillfälle för dina studenter. Vi arbetar både med enskilda kurser och med progressionsplaner för program där undervisning i informationssökning och referenshantering är ett återkommande inslag.
Tänk på att studenterna bör ha en uppgift som innefattar informationssökning eller referenshantering i samband med bibliotekets undervisning. Det gör att undervisningen känns mer relevant för studenterna. Beroende på innehåll och vilken nivå studenterna befinner sig på brukar ett undervisningspass ta cirka 2-3 timmar i anspråk. Passen inkluderar ofta olika workshopelement där studenterna får arbeta själva utifrån sina uppgifter.
Moment vi kan erbjuda undervisning i:
- Biblioteksintroduktion, vilket inkluderar bibliotekets webbplats och service, sökning i Miun Discovery mm.
- Grundläggande sökningar i databaser
- Fördjupande sökningar i databaser
- Sökmetoder och sökverktyg
- Referenshantering
- Kritisk värdering
- Vetenskaplig publicering och publikationstyper
Vill du boka undervisning i informationssökning eller referenshantering? Kontakta oss via biblioteket@miun.se
Akademiskt skrivande
Utöver individuell handledning av enskilda studenter erbjuder Universitetsbiblioteket även kursmoment med fokus på akademiskt skrivande som ett komplement till informationssökningsundervisningen. Informationen är inte disciplinspecifik och lämpar sig för både enskilda kurser och program. Till exempel kan vi erbjuda progressiv undervisning vid totalt tre tillfällen om två timmar vardera på kursnivåerna A, B och C.
Presentationstillfällena fokuserar bland annat på följande:
- Vad är akademiskt skrivande?
- Uppsatsens mål
- IMRaD-modellen
- Skrivprocessen
- Vanliga skrivfel
- Sambandsmarkörer
- Rubriker, stycken och kärnmeningar
- Referenser
- Citat, belägg och hänvisning
- Det första utkastet
- Redigering
- Slutkorrektur
Vill du boka undervisning i akademiskt skrivande? Kontakta oss via biblioteket@miun.se
Priser
Undervisning och workshops i informationssökning och referenshantering samt föreläsning i akademiskt skrivande kan bokas gratis av anställda vid Mittuniversitetet. För utomstående organisationer, företag och myndigheter tas en avgift. Kontakta biblioteket för ett kostnadsförslag.