Guidad visning av utställningen ”Människan i skogen, skogen i människan ”

Tor 04 nov 2021 10:13

I september var det vernissage för Miun Research Exhibitions första utställning, med temat Skog och hållbarhet på campus Östersund. Utställningen pågår ännu och i november kan du få en guidad visning.

Images of forest that hangs in front of a glass window

Miun Research Exhibiton bjuder in till guidade visningar av ”Människan i skogen, skogen i människan” – en utställning i campusbiblioteket i Östersund baserad på forskning vid Mittuniversitetet. Maria von Essen, bibliotekarie och kurator för den fysiska utställningen i Östersund, berättar då om projektet och tankar kring forskningskommunikation genom utställningar.
– Jag kommer också att nämna vilken metod vi i projektgruppen har arbetat efter och hur vi har tänkt kring ledorden hållbarhet och återbruk när vi byggde utställningen, säger hon.

Under visningstillfället kommer tidsperspektivet och skogstemat stå i fokus, samt en kortare presentation av forskarna som deltagit.
– Jag kommer också att berätta mer om ekopoeterna och de lyriksamlingar som lyfts fram i samband med utställningen, och om hur man kan ta del av den webbaserade delen av utställningen, säger Maria von Essen.

Den guidade visningen tar cirka 20 minuter och genomförs på svenska. Varmt välkommen!

Datum för guidade visningar

Fredag 19/11 kl. 13.00

Tisdag 23/11 kl. 13.00

Torsdag 25/11 kl. 13.00

Fredag 26/11 kl. 13.00

 

Sidan uppdaterades 2021-11-04