Miun Research Exhibition till campus Sundsvall

Tis 25 jan 2022 15:18

Nu flyttar utställningen ”Människan i skogen, skogen i människan” från campus Östersund till campus Sundsvall. Om allt går som det ska blir det vernissage 11 februari.

Miun research exhibition
Utställningen har packats ner och transporterats till biblioteket på campus Sundsvall där den nu ska byggas upp igen. Foto: Mikael Reberg.

– Ja, det är klart att det är lite speciellt att förbereda vernissage i dessa pandemitider. Vi har dock lovat att utställningen ska finnas tillgänglig på campus Sundsvall från vårterminen och det löftet tänker vi hålla. Utställningen kommer att finnas tillgänglig från 11 februari och vi anpassar vi oss givetvis till rådande restriktioner, säger Mikael Reberg, projektledare Miun Research Exhibition.

Utställningen har funnits på biblioteket på campus Östersund sedan den invigdes i september ifjol och rönt stor uppskattning. ”Människan i skogen, skogen i människan” består dels av en fysisk utställning, dels av en webbaserad del, Boreala bilder, som du hittar här:

Boreala bilder

Boreala bilder kommer också att finnas tillgänglig via skärm i utställningslokalen på campus Sundsvall.

Vernissagen är tänkt att genomföras 11 februari kl 13.00 – 16.00 på biblioteket. Precis som vid invigningen i Östersund bjuds forskare in för att ge sina olika forskningsperspektiv inom ramen för utställningstemat. I Sundsvall medverkar Peter Degerman, litteraturvetenskap, Jennie Sandström, biologi samt Eugenio Conti, turismvetenskap.

– Vi bygger utställningen i detta nu och räknar med att vara färdiga i god tid innan vernissage. Det är ju någon vecka kvar och vi får invänta utvecklingen av smittspridning och restriktioner innan vi kan ge detaljerad information om i vilken form vår vernissage blir, säger Mikael Reberg.

Projektet Miun Research Exhibition är framtaget för att utveckla metoder och arbetsformer för att bygga utställningar baserade på aktuell forskning vid Mittuniversitetet.

För frågor och mer information, kontakta projektledare Mikael Reberg, mikael.reberg@miun.se, telefon: 010-1428477.

Sidan uppdaterades 2022-01-25