Åtkomst till bibliotekets databaser och e-resurser

Learning Space, Sundsvall

Utanför campus

Du som studerar eller är anställd vid Mittuniversitetet kan nå vårt elektroniska material var som helst, när som helst. Utanför campus får du full tillgång till bibliotekets e-resurser genom att logga in med ditt MIUN/student-konto.

Är du anställd kan du använda Mittuniversitetets VPN-tjänst och får då tillgång till bibliotekets e-resurser utan extra inloggning.

Felsökning & tips

Har du problem att logga in med ditt MIUN/student-konto?

Om inloggningen inte fungerar, du inte kommer ihåg ditt lösenord eller aldrig har aktiverat inloggningen till ditt studentportalskonto, kontakta Helpdesk.

Har du problem med att få tillgång till e-resurser när du använder VPN?

Stäng av VPN, sök fram resursen via bibliotekets sidor och logga in med ditt MIUN-konto.

Får du ett felmeddelande eller en helt vit sida?

Saknar du länkar till bibliotekets e-resurser i Google Scholar?

1. Gå till Google Scholar och klicka på "hamburgermenyn" uppe i vänstra hörnet.
2. Välj Inställningar: Bibliotekslänkar
3. Sök på mid sweden university
4. Lägg till Mid Sweden University - Mid Sweden Full Text

Blir du nekad åtkomst till Författningshandboken?

För att kunna använda författningshandboken utanför campus måste du ändra inställningarna i din webbläsare så att den blockerar javascript från att köras på Författningshandbokens webbsida. Så här gör du det i Chrome:

1. Klicka på knappen för inställningar uppe till höger
4. Vid Blockera: Klicka på Lägg till
5. Skriv [*.]ffhb.liber.se och klicka på Spara

På campus

På Mittuniversitets nätverk når du samtliga bibliotekets databaser utan att logga in. Du är uppkopplad mot nätverket när du använder en dator i biblioteket, i en datasal eller på ett tjänsterum.

Felanmälan e-resurser

Meddela oss om du har problem med åtkomst till en tidskrift, e-bok eller databas.