Åtkomst till bibliotekets databaser och e-resurser

_MP_0690.jpg

Utanför campus

Du som studerar eller är anställd vid Mittuniversitetet kan nå vårt elektroniska material var som helst, när som helst. Utanför campus får du full tillgång till bibliotekets e-resurser genom att logga in med ditt MIUN/student-konto.

Är du anställd kan du använda Mittuniversitetets VPN-tjänst och får då tillgång till bibliotekets e-resurser utan extra inloggning.

Felsökning & tips

Har du problem att logga in med ditt MIUN/student-konto?

Om inloggningen inte fungerar, du inte kommer ihåg ditt lösenord eller aldrig har aktiverat inloggningen till ditt studentportalskonto, kontakta Helpdesk.

Har du problem med att få tillgång till e-resurser när du använder VPN?

Stäng av VPN, sök fram resursen via bibliotekets sidor och logga in med ditt MIUN-konto.

Får du ett felmeddelande eller en helt vit sida?

Saknar du länkar till bibliotekets e-resurser i Google Scholar?

1. Gå till Google Scholar och klicka på "hamburgermenyn" uppe i vänstra hörnet.
2. Välj Inställningar: Bibliotekslänkar
3. Sök på mid sweden university
4. Lägg till Mid Sweden University - Mid Sweden Full Text

Blir du nekad åtkomst till Författningshandboken?

För att kunna använda författningshandboken utanför campus måste du ändra inställningarna i din webbläsare så att den blockerar javascript från att köras på Författningshandbokens webbsida. Så här gör du det i Chrome:

1. Klicka på knappen för inställningar uppe till höger
4. Vid Blockera: Klicka på Lägg till
5. Skriv [*.]ffhb.liber.se och klicka på Spara

På campus

På Mittuniversitets nätverk når du samtliga bibliotekets databaser utan att logga in. Du är uppkopplad mot nätverket när du använder en dator i biblioteket, i en datasal eller på ett tjänsterum.

Felanmälan e-resurser

Meddela oss om du har problem med åtkomst till en tidskrift, e-bok eller databas.