"Vi behöver både campus- och distansstudenter"
Rektor Anders Fällström betonar vikten av att utveckla både campus- och distansutbildningar i ett svar på en ledare i ST.
Mittuniversitetets forskare och andra medarbetare deltar ofta i samhällsdebatten med sina kunskaper och åsikter. På den här sidan kan du följa de senaste inläggen där forskning och åsikter möts i angelägna samhällsfrågor.
Rektor Anders Fällström betonar vikten av att utveckla både campus- och distansutbildningar i ett svar på en ledare i ST.
Robert Pettersson, centrumledare för ETOUR, skriver i bland annat Länstidningen om en genomlysning som centret gjort och som tydligt visar utmaningar och förbättringsområden kring EU-stöden.
Stefan Dahlberg med flera skriver i Svenska Dagbladet att Sverige har potential för världsledande samhällsvetenskaplig forskning men att tillämpningen av etikprövningslagen försvårar.
I en kommentar till en ledare i ÖstersundsPosten berättar Mittuniversitetet vad som görs för att få fler ungdomar i Jämtlands (och Västernorrlands) län att påbörja högre studier.
I Svenska Dagbladet ifrågasätter Mittuniversitetets förre ordförande Peter Nygårds och vice ordföranden Mats Benner regeringens beslut att korta mandatperioden för universitetsstyrelser.
I Kyrkans Tidning lyfter fem forskare, varav två från Mittuniversitetet, kritik mot Svenska kyrkans sätt att beräkna klimateffekterna av sitt skogsbruk.
Dagens svenska skogsbruk är inte ekologiskt hållbart. Att saluföra det som hållbart är därför falsk marknadsföring, skriver Bengt-Gunnar Jonsson tillsammans med flera andra forskare på SvD Debatt.
Christine Grosse och Pär Olausson, forskare vid RCR, har studerat systemet för bortkoppling av el och funnit flera brister. De lyfter problem och möjliga lösningar i en debattartikel i DI.
Vilket ansvar har vi för dem som hamnar utanför eller far illa av det kontantlösa samhället? frågar sig fyra forskare, varav tre från Mittuniversitetet.
Ett tiotal forskare, däribland professor Lena Boström, lyfter fram fritidshemmen som en viktig del i att skapa goda uppväxtvillkor och inkludering i det svenska samhället. Texten är publicerad i GP.
Fyra forskare från Mittuniversitetet och en förstelärare vill nyansera och ge en annan bild av den kommunala skolan i Sundsvall.
I en debattartikel i DN kritiserar professor Katarina L Gidlund och ytterligare sex forskare i SIDAs vetenskapliga råd regeringen för valet att minska biståndet med sju miljarder kronor.
Så kan motivationen kan höjas bland elever, menar Lena Boström, professor i pedagogik, och Göran Bostedt, docent i statsvetenskap och lektor i pedagogik, i en debattartikel i Skolvärlden.
Rektor Anders Fällström svarar på Tankesmedjan Timbros utspel i Sundsvalls Tidning.
Vi kommer att fortsätta utveckla våra lärarprogram och vår regionala strategi ligger fast, skriver Peter Degerman som svar på en insändare ni ÖP.
Sidan uppdaterades 2022-08-31