Är det dags för dig att bli webbpublicerare?

Webbkursen vänder sig först och främst till dig som:

  • är ny webbpublicerare och ska gå igenom kursen för att lära dig att arbeta som webbpublicerare.

men även till dig som:

  • redan är aktiv som webbpublicerare och som vet vad du letar efter och vad du vill ha svar på. På startsidan för kursen finns länkar till de kapitel som kursen är uppdelad i.

Som publicerare kan du redigera befintliga sidor som du får behörighet till. För att kunna skapa nya sidor behövs ytterligare behörighet och mer utbildning till redaktör. 

Ny webbublicerare

För dig som är ny webbpublicerare har kursen en röd tråd som börjar från grunden för att sedan bygga på din kunskap. Kursen är uppbyggd av avsnitt som i sin tur består av ett antal steg.

Börja med avsnitt 1 och tillhörande steg, för att sedan gå vidare till avsnitt 2 och så vidare. Det är viktigt att du tar del av informationen i rätt ordning.

Testwebben

Under kursens gång gör du övningarna på vår testwebb. Ett tips är att ha två fönster eller flikar öppna samtidigt när du går igenom kursen. På så sätt kan du prova att göra momenten direkt när du fått dem förklarade för dig. I avsnitt 2 gå vi igenom hur du loggar in i Epi.

Adressen till vår testwebb är:

https://epi-test.miun.se/

Riktlinjer för webb vid Mittuniversitetet

För att få ett större grepp om ditt kommande arbete som webbpublicerare behöver du läsa igenom riktlinjer för vår webb. Riktlinjerna ger dig stöd och hjälp i ditt arbete med innehåll på webbplatsen.

Mittuniversitetets webbriktlinjer

Påbyggnadsutbildning 

Efter grundutbildningen finns det möjlighet till en påbyggnadsutbildning. Där får du bland annat lära dig mer om olika sidtyper, block, listningar och taggning. Anmäl intresse till komkontakt@miun.se efter att du fått godkänt av din chef.

Kom igång!

Nu är det dags för dig att köra igång med

Avsnitt 2 - Grunderna i Episerver

För att hitta ett specifikt moment gå till

Kursens startsida