Ons 12 maj 2021 12:10

Evelina Hedström började jobba som fakultetshandläggare på HUV-kansliet i Sundsvall den 13 september. Här berättar hon lite om sig själv och sin roll på Mittuniversitetet.

Evelina Hedström står utomhus i täckjacka. I bakgrunden syns ett kyrktorn och kala träd.

Hej Evelina, berätta lite om dig själv!

Jag är född och uppvuxen i Sundsvall och bor i ett hus i stadsdelen Granlo med make, en dotter på 16 år och en son på 11 år. När jag började studera på eftergymnasial utbildning så var jag inte riktigt klar med över vad jag ville arbeta med så i min utbildning är det spridda skurar. Jag har en fil.kand. i medie- och kommunikationsvetenskap och kurser därutöver i juridik, engelska och tv-produktion. Detta har lett till att mina tidigare arbeten varit inom lite olika områden, som dock alla gett väldigt mycket kunskapsmässigt.

Fritiden spenderas med familj och vänner, och eftersom jag gillar bollsporter så försöker jag så ofta som möjligt komma iväg för att spela tennis och padel. På sommaren bor jag i princip på stranden då jag älskar att bada och vi har en stuga på Hartungviken, Alnö, som besöks flitigt. Vintertid blir det slalom, längdskidor och skridskor med barnen. Det är denna omväxling som gör att jag tycker att Sundsvall är en sån bra stad att bo i, det finns något för alla här.

Du jobbar som fakultetshandläggare för forskning, vad innebär det?

Jag är anställd som fakultetshandläggare på HUV-kansliet och i min tjänst så ska hälften av tiden gå till administrativ stöd åt forskningsmiljöerna CER (Centrum för forskning om ekonomiska relationer) och FGV (Forum för Genusvetenskap) och övrig tid till samverkan. Rollen innebär bland annat att protokollföra möten, vara behjälplig vid bokning och administration vid olika event, kalla och boka zoom-länkar till seminarium, skriva nyhetsbrev, samordna digitala disputationer och arbeta med samverkansfrågor, för att nämna några av arbetsuppgifterna.

Vad gjorde du innan du började på Mittuniversitetet?

Jag kommer från Sundsvalls Tingsrätt där jag arbetat som domstolshandläggare i nästan nio år.

Vad var det som gjorde att du sökte jobb hos oss?

Jag kände att det var dags att prova något nytt och när jag såg tjänsten som fakultetshandläggare så lockades jag av att arbetsuppgifterna verkade intressanta och omväxlande. Mittuniversitetet som arbetsgivare hade jag bara hört gott om och det kändes roligt att få möta studenter som är motiverade och förväntansfulla inför vad som komma skall. Ett stort plus är att universitet har ett väldigt fint Campus i Sundsvall och arkitekturmässigt är det en stolthet för Sundsvall.

Vad är det bästa med ditt jobb?

Det är variationen i arbetsuppgifterna och att det är mycket frihet under ansvar. Jag uppskattar även att allt sköts digitalt jämfört med min förra arbetsplats där det mesta var i pappersform och alla möten i fysisk form.

Det är också givande att få träffa de forskare som jag arbetar mot samt de människor som kommer utifrån och som samverkar med Mittuniversitetet. Jag ingår även i en härlig grupp med handläggare som dock sitter i Östersund men som jag får möta via Teams en gång i veckan.

Vad gör du helst en söndag eftermiddag?

En perfekt söndagseftermiddag är en god middag med vänner eller släkt och sedan hem för att trängas med familjen i soffan framför en spännande serie. Har vi tur kommer också någon av våra två katter och socialiserar sig.


Rekommenderat:

Sidan uppdaterades 2022-09-15