Fre 25 nov 2022 10:59

I oktober firade Nationellt vintersportcentrum 20 år och socionomutbildningen höll sitt 50-årsfirande. I november arrangerade Forum för genusvetenskap ett 30-årsfirande.

FGV 30-årsfirande

Nationellt vintersportcentrum (NVC) 20 år

Nationellt vintersportcentrum, Sveriges olympiska testcentrum för vinteridrott, firade sitt tjugoårsjubileum i dagarna tre. Veckan inleddes med den internationella konferensen Nordic Winter Sports Conference som arrangerades tillsammans med NTNU i Trondheim och Nord universitet i Meråker. I två dagar samlades ett 70-tal deltagare i Östersund för att diskutera den senaste forskningen kring teknik, uthållighet och styrka i syfte att optimera elitidrottares prestation. Under onsdagen samma vecka firades själva jubileet i egen regi. Blicken riktades mot den verksamhet som har bedrivits de gångna tjugo åren, men också mot framtiden och hur NVC ska utvecklas för att fortsätta vara världsledande inom skidforskning. 

Läs mer om NVC:s firande

Socionomutbildningen 50 år

Socionomutbildningen startade 1971 vid högskolan i Östersund och firade, om än lite försenat på grund av pandemin, sitt 50-årsjubileum den 27 oktober. Under jubileumsfirandet blickades både bakåt och framåt. Tidigare medarbetare delade med sig av minnen från tidigare års ”sopis”. Det blev också tal, ett panelsamtal om framtidens socionom­utbildning, musik och avslutande mingel.

Läs mer om socionomutbildningens firande

Läs en intervju med Sune, en av de första studenterna socionomutbildningen

Forum för genusvetenskap (FGV) 30 år

Den 16 november arrangerade FGV en fest i Sundsvall med bland annat önsketräd och myshörna för utmattade feminister. Firandet invigdes av rektor Anders Fällström. I samband med detta släpptes antologin "FGV – en jubilar i vardande" och Forum for Gender Studies Award delades ut. Det bjöds även på kakbuffé, som en blinkning till FGV:s forskningsstrategi "Småkakor och feministiska strategier". Dagen avslutades med att artisten Cleo gjorde ett turnéstopp i Sundsvall.

Läs mer om FGV:s firande


Rekommenderat

Sidan uppdaterades 2022-11-25