Johanna Lindoff, vinnare av Design Open 2017

Ett stort grattis till Johanna Lindoff från Västermalms skola som vann förstapris i Design Open. Av 35 designbidrag från 15 olika gymnasieskolor i Norrland vann hon med idén Food Filter. En app som filtrerar fram menyer från närliggande restauranger, anpassade efter användarens funktionsvariationer och allergier.

Vinnare i Design Open 2017,  Johanna Lindoff
- Johanna Lindoff, vinnare av Design Open 2017 med idén om appen Food Filter.

Gymnasieelever från hela Norrland har i årets tävling fått lösa problem som restaurangbesökare möter i sin vardag.

− I år har de tävlande verkligen fått en utmanande uppgift som jag tycker de löst på kreativa och intressanta sätt. Deltagarna har arbetat på ett bra designmetodiskt sätt och presenterar sina arbeten i ett proffsigt utförande, Johanna Henriksson, Projektledare för Design Open.

Uppgiften i årets tävling var att underlätta besökare på cafeer och snabbmatsrestauranger att ta del av menyer och vad maten innehåller men utgångspunkt att vi alla har olika behov av att veta vad maten innehåller och olika förutsättningar för att tillgodogöra sig informationen. Utifrån detta skulle eleverna sedan skapa en designlösning som tillgängliggör denna information. Lösningarna kunde vara både en fysisk produkt och/eller ett digitalt gränssnitt.

− Det känns jättebra. Jag har kämpat hårt och det lönade sig, jag får ett kvitto på att jag gjort ett bra jobb, säger Johanna Lindoff vinnaren av Design Open. Johanna läser på teknikprogrammet inriktning design och produktutveckling på Västermalms gymnasium och vill gärna jobba med att lösa vardagliga problem genom design i framtiden.

Se den digitala utställningen från årets tävling och ta del av motiveringarna till finalisterna