Erika Wall – Professor i hälsovetenskap

Mån 22 jan 2024 09:17

Erika Wall har nyligen blivit professor i hälsovetenskap, med anledning av det har vi ställt några snabba frågor till henne.

Porträtt av en kvinna, inomhus.

Vad innebär det att du blivit professor, ser vardagen annorlunda ut?

– Som professor ser min arbetsvardag ut ungefär som innan, jag fokuserar främst på forskning men är också aktiv i våra utbildningar och som programansvarig för magisterutbildningen till Arbetsmiljöstrateg.

Hur ser din forskningsinriktning ut?

– Jag är professor i hälsovetenskap men jag har min bakgrund i sociologi och rehabiliteringsvetenskap och min forskning är också tydligt tvärvetenskaplig – ofta med fokus på mötet mellan teori och metod snarare än förutsättningar för specifika målgrupper eller speciella områden inom det arbetshälsovetenskapliga fältet.

Vad är nästa steg i din akademiska karriär?

– Just nu känner jag mig inte på väg någon annanstans istället känner jag att jag är på precis rätt plats där jag ges möjlighet att fördjupa mig ytterligare i min forskning. Jag ser också fram emot att vara del av den process som vi just nu är inne i vad gäller att dels byta namn på vårt ämne från rehabiliteringsvetenskap till arbetshälsovetenskap och dels att bygga upp ett eget forskartutbildningsämne i arbetshälsovetenskap. Jag tror att detta kommer vara en spännande och utvecklande tid i kollegiet som kommer ge oss extra skjuts framåt i ämnet.

När du är ledig, vad gör du helst då?

– Min lediga tid tillbringar jag främst tillsammans med min familj. Det blir många och långa hundpromenader i naturen som ger möjlighet att koppla av och få perspektiv, samtidigt som det bidrar till både fysisk mental hälsa. Perfekt för en professor i hälsovetenskap med andra ord! 

Sidan uppdaterades 2024-01-22