Masaryk University

Universitetet ligger i Brno, en stad på ca. 430 000 innevånare och är Tjeckiens tredje största stad. Brno är känd som teaterstad och har en gammal, mycket vacker, gammal stadskärna. Staden är mycket kuperad och med ett litet berg i mitten av staden där ett gammalt slott ligger och där det regelbundet erbjuds en lång rad arrangemang, t ex konserter och teater.

 

Universitetet som är Tjeckiens näst största är mycket gammalt. Vi har i första hand avtal om specialpedagogik, men de erbjuder kurser för alla former av lärarutbildningsstudenter, inklusive praktik som du kan räkna som utlandsstudier. Kurserna är i första hand på tjeckiska, men de arbetar för att under kommande år kunna erbjuda fler kurser som är engelskspråkiga. Studierna på universitetet håller hög klass. Universitetet erbjuder olika former av boende, i första hand korridorboende.

 

Ansökningsuppgifter: Se Moveonnet
Universitetets webbplats: http://www.muni.cz/

Allmän information:

Överhuvudtaget är det mycket billigt att leva och studera i Brno. Ett rum/lägenhet som man delar med någon ligger på en kostnad på 600 kr/månad! Du äter lunch för 15-20 kr, äter en stor flerrätters middag för högst 100:-. En lokalbiljett på de utmärkta lokalspårvagnarna kostar 3:-! Det innebär att det nästan är rena förtjänsten att studera i Brno!