Årets alumn 2018

Varje år delar Mittuniversitetet ut ett pris till två tidigare studenter som har en framgångsrik karriär och som är goda förebilder.

Årets Alumner 2018.jpg
Årets alumner 2018, Karin Näslund och Lasse Mattila.

Kriterierna för priset är bland annat att personerna ska vara goda ambassadörer för Mittuniversitetet och vara en förebild för våra nuvarande och blivande studenter. Priset delas ut till en kvinna och en man.

Den 12 oktober klockan 10-12:15 kommer båda pristagarna att hålla varsin föreläsning i Östersund! Mer information och anmälan hittar du längre ner på sidan.

Vinnarna av Årets alumner 2018

Lasse Mattila. Lasse är författare, handledare och föreläsare med fokus på barns och ungas utanförskap och utsatthet. Han har en bakgrund som professionell fotbollsspelare och har under många år arbetat med sociala frågor inom idrottsrörelsen. Lasse har också skrivit böckerna Att förebygga livslångt utanförskap och Att bygga bärande relationer samt givit ut albumet På riktigt för dig. Få lärdom och inspiration av Lasses bidrag, med över 20 års erfarenhet, till att förbättra situationen för barn och unga.

Karin Näslund. Karin har på ett föredömligt sätt etablerat sig inom journalistbranschen och förnyat Sundsvalls Tidning. Under 2017 ökade Sundsvalls Tidning och Örnsköldsviks Allehanda i upplaga något som Sundsvalls Tidning endast gjort några få gånger sedan tidigt 90-tal och Örnsköldsvik Allehanda endast en gång tidigare. Karin jobbar på Mittmedia och är chefredaktör och ansvarig utgivare för Sundsvalls Tidning, Tidningen Ångermanland, Örnsköldsviks Allehanda, ST.nu, allehanda.se och Sundsvalls Nyheter. Hon är den första kvinnliga chefredaktören för Tidningen Ångermanland och Örnsköldsvik Allehanda. Ta del av hennes resa från printredigerare på nattredaktionen till det jobb hon har idag och varför hon tycker journalistiken fortfarande är det roligaste och vad som är viktigast med sitt jobb.

Se föreläsningarna med Årets alumner i efterhand

Lasse pratade om hur man kan bryta och förebygga utsatthet och utanförskap. Vad är det som avgör resultaten av våra ansträngningar, och vad är det som gör att vi kan förändra en ibland mycket destruktiv livssituation till något positivt? Lasses föreläsning heter "Att bygga bärande relationer – om konsten att var en viktig vuxen i barns och ungdomars liv"

Se Lasses föreläsning

Karin pratade i sin föreläsning om journalistbranschen utifrån sin roll som chefredaktör för bland annat Sundsvalls Tidning och Örnsköldsviks Allehanda. Hennes föreläsning heter "Statusuppdatering för den lokala journalistiken – och utmaningarna framåt"

Se Karins föreläsning