Vetenskapsdagen hösten 2020 genomförs i digital form och vänder sig till alla gymnasieskolor i Västernorrland, Jämtland och delar av Hälsingland.

IMG_6768.jpg

Bakgrund

Gymnasiesamverkan är en del av regionalt utvecklingsnätverk - RUN på Mittuniversitetet. Vetenskapsdagen 2020 kommer vi att hålla ett litet annorlunda arrangemang på grund av corona-pandemin. 

Vetenskapsdagen är en aktivitet som riktar sig till gymnasieelever på högskoleförberedande program (EK/ES/HU/NA/SA/TE/) med fokus på forskning och vetenskapligt skrivande i syfte att ge inspiration och verktyg till gymnasiearbetet. Elevernas gymnasiearbete ska vara ett slags ”kvitto” på att eleverna är förberedda för högskolestudier. Vi ser det här samarbetet som en utmärkt möjlighet för eleverna vid regionens gymnasieskolor att få en kortare introduktion till olika ämnens innehåll och förhållningssätt på universitetsnivå.

Vetenskapsdagen hösten 2020

Vetenskapsdagen hösten 2020 genomförs i digital form och vänder sig till alla gymnasieskolor i Västernorrland, Jämtland och delar av Hälsingland. Inspelat material kommer att finnas tillgängligt från och med onsdagen den 16 september.

 

Kontakt

Gertrud Alirani

Doktorand|Doctoral Student

010-142 85 97

Catarina Karlsson

Handläggare|Administrative Officer

010-142 88 75