Lena Ivarsson får STINT-stipendium | 2013 |

När Lena Ivarsson fick mejlet om att hon tilldelats stipendiet Excellence in Teaching var hon tvungen att läsa det flera gånger. Hon kunde inte tro att det var sant.

lena_ivarsson.jpg

Stipendiet delas ut av STINT, Stiftelsen för internationalisering av högre utbildning och forskning. Stiftelsens uppdrag är att främja internationaliseringen av svensk högre utbildning och forskning. Lena hade sökt stipendiet men aldrig kunnat tro att hon skulle bli utvald. Priset var att hon skulle få undervisa en termin på Ohio State University.

I Ohio valde Lena att undervisa tillsammans med en av universitetets lärare, så kallad co-teaching, för att få nya infallsvinklar och inspiration. Annars skulle hon undervisa på exakt samma sätt som hemma i Sverige tänkte hon. Väl hemma i Sverige presenterade hon sina erfarenheter för kollegorna och har försökt implementera valda delar i sin egen undervisning. Hon har också rekommenderat andra att söka stipendiet.

– Stipendiet har betytt väldigt mycket för mig personligen. Det var en fantastisk upplevelse att få vara borta ett helt halvår och jobba på ett universitet som är så annorlunda Mittuniversitetet. Dessutom följde en av mina söner med och när jag var ledig passade vi på att resa och lärde känna många som vi fortfarande har kontakt med, berättar Lena.