Fyra studenter runt ett bord som arbetar med en laptop och post-it lappar.

Kriminologi GR (A), Ghost Criminology - Hemsökande kriminologi

Välkommen till Mittuniversitetet!

Hej!

Varmt välkommen till kursen Kriminologi GR (A), Ghost Criminology - Hemsökande kriminologi och som student vid Mittuniversitetet.  

Jag som är kursansvarig heter Sara Skott och jag, tillsammans med mina kollegor inom ämnet kriminologi på Mittuniversitetet, hoppas att du kommer finna kursen lärorik och intressant! 

Har du frågor är du varmt välkommen att höra av dig till oss!

  • Utbildningskod: KR059G
  • Anmälningskod: M2179
  • Ort: Flexibel – Sundsvall
  • Studieform: Distans
  • Studiefart: 50%
  • Kursperiod: 2024-06-03 - 2024-08-11

Kursen startar måndag 3/6, v. 23. Denna kurs kommer att gå som IT-distans under sommarterminen 2024. Kursen genomförs på vår nätbaserade lärplattform Moodle, vilket innebär att inga föreläsningar ges på Campus.

Schema

Fyra veckor innan kursstart når du ditt Schema. Observera att schemat uppdateras fram till kursstart och eventuellt kan det bli förändringar därefter om något oförutsett inträffar.

Om du loggar in på www.miun.se/student så får du tillgång till personanpassat material som t.ex. ditt personliga schema.

Utbildningsinformation

Kursen kommer att innehålla föreläsningar som läggs upp på kursens Moodleplattform under kursens gång. Ni kommer också att göra skriftliga diskussionsinlägg relaterat till teman i kurslitteraturen i Moodle, samt kommentera på andra studenters inlägg. Kursen kommer också att ha en rad seminarier med olika teman där ni har möjlighet att diskutera kurslitteraturen samt att ställa frågor till lärarna och till varandra. Dessa seminarier kommer inte att vara obligatoriska. 

Ett tips är att börja med att läsa kursplanen och studiehandledningen för att få en bild av hur kursen är upplagd och vilka uppgifter som du ska göra under resans gång. Då vet du mer om vad som förväntas av dig samt vad du kan förvänta dig av kursen. Har du inte införskaffat kurslitteraturen så är det hög tid att göra det! Det kan vara väntetid på kurslitteratur kring kursstart, så beställ den nu. Litteraturlistan finner du både i kursplanen och i studiehandledningen. Det bästa sättet att komma igång och få ut det mesta av kursen är att börja läsa redan vid kursstart.

Se även till att bekanta dig med lärplattformen Moodle genom att klicka runt överallt – var nyfiken! Det är viktigt att du känner till alla funktioner i Moodle och att du har gjort dina profilinställningar redan vid kursstart för att din IT-distanskurs skall kunna fungera på bästa sätt för dig. I din profil på Moodle ser vi gärna att du skriver in en kort presentation om dig själv. Skriv gärna något om din bakgrund såsom tidigare studier, yrkeserfarenheter, var du bor, något intresse (utöver kriminologi), eller bara något kul som ingen av oss vet om dig men som du tycker att vi borde veta. Den som vill får gärna också ladda upp en profilbild på sig själv, då det kan underlätta kommande diskussioner om du har ett ansikte på den du pratar med. Därpå vill vi att du testar hur ett diskussionsforum fungerar i Moodle genom att göra ett inlägg i diskussionsforumet för ”Presentation och tankar om kursen” och helt enkelt skriva lite om dina tidigare erfarenheter, vilka förhoppningar du har på kursen, om du är helt ny inom e-lärande eller om du har pluggat på distans tidigare och i sådana fall vad tyckte var bra och vad som var mindre bra etc. Du får också gärna kommentera andras inlägg om du vill. Kom ihåg att det krävs mer av dig som student i en IT-distanskurs, då det krävs att du har självdisciplin och håller koll på kursens schema för att inte missa någon inlämningsuppgift eller tentamen.

Därefter är det dags för dig att ta dig an kurslitteraturen. Mer information om kursen och kursrelaterat material kommer att bli tillgängliga på Moodle under kursens gång. Ett sista råd är att du så fort du får tillgång till din studentmail ställer in e-mailen för automatisk vidarebefordring för att inte missa anslag eller andra e-mail från lärarna, samt att du tar för vana att logga in på Moodle regelbundet, helst varje dag! Gör du detta så håller du koll på om ny information eller material har dykt upp som kan vara av relevans för ditt e-lärande.

Lycka till!

Innan dina studier kan börja är det tre saker du måste göra

1. Skapa ett MiunID

• vårterminen tidigast 20 dagar innan din första kurs startar
• sommaren och höstterminen tidigast 30 dagar innan din första kurs startar

Läs mer om hur du skaffar ett MiunID här

Alla studenter behöver ett MiunID för att få tillgång till universitetets e-tjänster ex. lärplattformen Moodle, bibliotekets e-tjänster och Ladok där du kan registrera dig på kurser, anmäla dig till dina tentor och se dina studieresultat.

Du som har läst vid Mittuniversitetet tidigare behöver inte skaffa ett nytt studentkonto utan använder samma inloggningsuppgifter som tidigare.
Glömt dina inloggningsuppgifter?

2. Läs igenom aktuell kursplan

I kursplanen finns information om kurslitteratur och annat som styr genomförande för både lärare och studenter.

3. Registrera dig på dina kurser

Du ska själv registrera dig på de kurser du läser under terminen, detta gör du via miun.se/registrering
Du kan registrera dig tidigast tre arbetsdagar före kursstart.

Om du inte tänker gå utbildningen du är antagen eller reservplacerad till, vänligen gå in på antagning.se och lämna återbud. Det kan finnas sökande som står som reserv som vill ha din plats!

Studentinformation

Du hittar information om våra campus, registrering, bostad, checklista för nya studenter och tentamensrutiner. Läs mer: miun.se/antagen

Digital introduktion till universitetsstudier

Hur fungerar det att plugga på ett universitet? Webbkursen MiunSkills är till för dig som ny student. Kursen är uppbyggd utifrån erfarenheter och önskemål från våra tidigare studenter.
Den är uppdelad i tre moduler: Universitetet och universitetsstudier, Akademisk kunskap och Må bra.
Ta del av kursen på: miun.se/miunskills

Om du har intyg på en varaktig funktionsnedsättning

Då har du möjlighet att få pedagogiskt stöd, se miun.se/funktionsnedsattning

Kontakta oss

Om du har frågor eller funderingar får du mer än gärna höra av dig till oss via kontakt@miun.se eller på telefon 010-142 80 00 kl. 08.00–16.00.

Varmt välkomna!

Om det skulle uppstå några frågor under vägen så tveka inte att höra av dig. Vi finns här för dig!

Med vänliga hälsningar

Sara Skott, kursansvarig

sara.skott@miun.se

 

Med vänlig hälsning

Sara.Skott@Miun.Se, Kursansvarig

Se utbildningens innehåll

Börja med det viktigaste:

Sidan uppdaterades 2024-04-25