Fyra studenter runt ett bord som arbetar med en laptop och post-it lappar.

Brott och straff i verklighet och litteratur

Välkommen till Mittuniversitetet!

Hej!


Varmt välkommen till kursen Brott och straff i verklighet och litteratur och som student vid Mittuniversitetet.  

Första kursen startar måndag den 15 januari och pågår fram till vecka 12. Den första veckan i kursen är avsedd för läsning av kursspecifikt material och inläsning av kurslitteratur. All kursspecifikt material hittar du i lärplattformen Moodle. Kurspaketsintroduktion ges via Zoom den 23 januari, kl. 10.15 - 11.00 (Zoom-länken hittar di i Moodle).

Schema

Fyra veckor innan kursstart når du ditt Schema. Observera att schemat uppdateras fram till kursstart och eventuellt kan det bli förändringar därefter om något oförutsett inträffar.

Utbildningsinformation

Första kursen är uppbyggd kring tre moment, vilka kommer att behandlas genom undervisning som sker i lärplattformen Moodle. Undervisningen sker i varierande arbetsformer som inkluderar både individuellt arbete, gruppdiskussioner och förinspelade föreläsningar. Då undervisningen sker via en internetbaserad lärplattform, krävs att du har tillgång till dator med internetuppkoppling.

Kursen du läser är på IT-distans vilket innebär att det inte finns några obligatoriska träffar på Campus Sundsvall. Det egna ansvaret blir därför av största vikt och din egen inlärningsprocess är i fokus. När du får tillgång till din studentmail ställ då in e-mailen för automatisk vidarebefordring för att inte missa anslag eller andra e-mail från lärarna, samt att du tar för vana att logga in i Moodle varje dag! Gör du detta så håller du koll på om ny information eller material har dykt upp som kan vara av relevans för ditt lärande.    

Har du inte införskaffat kurslitteraturen så är det hög tid att göra det nu! Det bästa sättet att komma i gång och få ut det mesta av kursen är att börja läsa kurslitteraturen redan vid kursstart. Den obligatoriska kurslitteraturen hittar du i kursplanen. 

Det finns tre obligatoriska uppgifter i första kursen; två webbtentamen och en skriftlig inlämningsuppgift. Det betyder att förinspelade föreläsningar, gruppdiskussionen mm. är frivilliga aktiviteter, men vi rekommenderar att du tar del av allt material som läggs upp i Moodle under kursens gång. Förinspelade föreläsningar och annat material kommer att läggas upp i Moodle en specifik dag för att sedan ligga öppna under hela kursen. Det innebär att du kan ta del av materialet när det passar dig i dag och tid och hur många gånger du själv önskar.

Innan dina studier kan börja är det tre saker du måste göra


1. Skapa ett MiunID 

• vårterminen tidigast 20 dagar innan din första kurs startar
• sommaren höstterminen tidigast 30 dagar innan din första kurs startar

Läs mer om hur du skaffar ett MiunID här

Alla studenter behöver ett MiunID för att få tillgång till universitetets e-tjänster ex. lärplattformen Moodle, bibliotekets e-tjänster och Ladok där du kan registrera dig på kurser, anmäla dig till dina tentor och se dina studieresultat.

Du som har läst vid Mittuniversitetet tidigare behöver inte skaffa ett nytt MiunID utan använder samma inloggningsuppgifter som tidigare.
Glömt dina inloggningsuppgifter?

2. Läs igenom aktuell kursplan

I kursplanen finns information om kurslitteratur och annat som styr genomförande för både lärare och studenter.

3. Registrera dig på dina kurser

Du ska själv registrera dig på de kurser du läser under terminen, detta gör du på miun.se/registrering
Du kan registrera dig tidigast tre arbetsdagar före kursstart.

Om du inte tänker gå utbildningen du är antagen eller reservplacerad till, vänligen gå in på antagning.se och lämna återbud. Det kan finnas sökande som står som reserv som vill ha din plats!

Studentinformation

Du hittar information om våra campus, registrering, bostad, checklista för nya studenter och tentamensrutiner. Läs mer: miun.se/antagen

Digital introduktion till universitetsstudier

Hur fungerar det att plugga på ett universitet? Webbkursen MiunSkills är till för dig som ny student. Kursen är uppbyggd utifrån erfarenheter och önskemål från våra tidigare studenter.
Den är uppdelad i tre moduler: Universitetet och universitetsstudier, Akademisk kunskap och Må bra.
Ta del av kursen på: miun.se/miunskills

Om du har intyg på en varaktig funktionsnedsättning

Då har du möjlighet att få pedagogiskt stöd, se miun.se/funktionsnedsattning

Kontakta oss

Om du har frågor eller funderingar får du mer än gärna höra av dig till oss via kontakt@miun.se eller på telefon 010-142 80 00 kl. 08.00–16.00.

Återigen, varmt välkommen till kursen!

Med vänlig hälsning

Mittuniversitetet

Se utbildningens innehåll

Börja med det viktigaste:

Sidan uppdaterades 2024-04-25