Fyra studenter runt ett bord som arbetar med en laptop och post-it lappar.

Företagsekonomi GR (B), Externredovisning och räkenskapsanalys

Välkommen till Mittuniversitetet!

Hej!

Varmt välkommen till kursen Företagsekonomi GR (B), Externredovisning och räkenskapsanalys och som student vid Mittuniversitetet.  

Kursen är en fortsättning på externredovisning A. Kursens första del behandlar bokslut med särskild betoning på periodiserings- och värderingsfrågor samt en genomgång av kassaflödesanalys, årsredovisning och koncernredovisning. Kursens andra del behandlar räkenskapsanalys. Kursen är mycket övningsintensiv och vi rekommenderar dig att påbörja studierna från första dagen.

  • Utbildningskod: FÖ095G
  • Anmälningskod: L7120
  • Ort: Flexibel – Sundsvall/Östersund
  • Studieform: Distans
  • Studiefart: 50%
  • Kursperiod: 2024-01-15 - 2024-03-24

Det är viktigt att du registrerar dig på kursen i Ladok. När du gjort det får du tillgång till en kurshemsida i moodle. På kurshemsidan hittar du ytterligare information om kursen såsom länk till kursplan och schema, en översiktlig läsanvisning innehållande bl a datum för inlämningar och tentamen. Se även länk till schema nedan.

Schema

Fyra veckor innan kursstart når du ditt Schema. Observera att schemat uppdateras fram till kursstart och eventuellt kan det bli förändringar därefter om något oförutsett inträffar.

Om du loggar in på www.miun.se/student så får du tillgång till personanpassat material som t.ex. ditt personliga schema.

Utbildningsinformation

På kursen ingår vissa teoretiska inslag men tyngdpunkten ligger vid praktiska moment. Föreläsningsmaterialet kommer löpande att läggas ut i Moodle, parallellt med att du självständigt eller i grupp arbetar med övningar och uppgifter. Föreläsningarna kommer att ges via zoom och kommer att spelas in och läggas ut i Moodle. Länk till zoom ligger på kurshemsidan i moodle. På kursen ingår två obligatoriska inlämningsuppgifter som ni löser i grupp om maximalt fyra deltagare. Kursen avslutas med en individuell tentamen i Moodle. I den första uppgiften ska ni färdigställa ett bokslut och upprätta en resultat- och balansräkning inom ramen för regelverket K3. Under arbetet med uppgiften kommer ni att göra bedömningar och fatta beslut kring värdering/periodisering av olika poster på balansräkningen. I den andra uppgiften kommer ni att upprätta en räkenskapsanalys baserat på årsredovisningar från ett befintligt företag. Inlämningsuppgifterna ska lämnas in skriftligt. Mer information om inlämningsuppgifterna hittar ni på kurshemsidan i Moodle under ikonen Examination.

 

Kurslitteratur:

Författare/red: Drefeldt, C., Törning, E.

Titel: Finansiell rapportering enligt K3

Upplaga: Senaste upplagan

Förlag: Studentlitteratur

 

Författare/red: Hansson, S., Arvidson, P. & Lindquist, H.

Titel: Företags- och räkenskapsanalys

Upplaga: Senaste upplagan

Förlag: Studentlitteratur

 

Läroböckerna finns att tillgå på bland annat AdLibris, Bokus och Studentlitteratur. Övrigt material som ingår på kursen får ni tillgång till via kurshemsidan i Moodle.

Tempot på kursen är högt så en rekommendation är att repetera avsnitten bokslut och årsredovisning från den grundläggande kursen i externredovisning innan kursstart.

Innan dina studier kan börja är det tre saker du måste göra

1. Skapa ett MiunID

• vårterminen tidigast 20 dagar innan din första kurs startar
• sommaren och höstterminen tidigast 30 dagar innan din första kurs startar

Läs mer om hur du skaffar ett MiunID här

Alla studenter behöver ett MiunID för att få tillgång till universitetets e-tjänster ex. lärplattformen Moodle, bibliotekets e-tjänster och Ladok där du kan registrera dig på kurser, anmäla dig till dina tentor och se dina studieresultat.

Du som har läst vid Mittuniversitetet tidigare behöver inte skaffa ett nytt studentkonto utan använder samma inloggningsuppgifter som tidigare.
Glömt dina inloggningsuppgifter?

2. Läs igenom aktuell kursplan

I kursplanen finns information om kurslitteratur och annat som styr genomförande för både lärare och studenter.

3. Registrera dig på dina kurser

Du ska själv registrera dig på de kurser du läser under terminen, detta gör du via miun.se/registrering
Du kan registrera dig tidigast tre arbetsdagar före kursstart.

Om du inte tänker gå utbildningen du är antagen eller reservplacerad till, vänligen gå in på antagning.se och lämna återbud. Det kan finnas sökande som står som reserv som vill ha din plats!

Studentinformation

Du hittar information om våra campus, registrering, bostad, checklista för nya studenter och tentamensrutiner. Läs mer: miun.se/antagen

Digital introduktion till universitetsstudier

Hur fungerar det att plugga på ett universitet? Webbkursen MiunSkills är till för dig som ny student. Kursen är uppbyggd utifrån erfarenheter och önskemål från våra tidigare studenter.
Den är uppdelad i tre moduler: Universitetet och universitetsstudier, Akademisk kunskap och Må bra.
Ta del av kursen på: miun.se/miunskills

Om du har intyg på en varaktig funktionsnedsättning

Då har du möjlighet att få pedagogiskt stöd, se miun.se/funktionsnedsattning

Kontakta oss

Om du har frågor eller funderingar får du mer än gärna höra av dig till oss via kontakt@miun.se eller på telefon 010-142 80 00 kl. 08.00–16.00.

Kursansvarig lärare och examinator på kursen är Liezl Eckley Eriksson. Om ni har några frågor innan kursstart når ni henne på liezl.eriksson@miun.se

Lärare på kursen är Emelie Säterberg och om ni har några frågor når ni henne på emelie.saterberg@miun.se

 

Bästa hälsningar och väl mött på kursen!

Liezl Eriksson och Emelie Säterberg

 

Med vänlig hälsning

Liezl.Eriksson@Miun.Se, Kursansvarig

Se utbildningens innehåll

Börja med det viktigaste:

Sidan uppdaterades 2024-04-25