Fyra studenter runt ett bord som arbetar med en laptop och post-it lappar.

Välkommen till Mittuniversitetet!

Hej!

Varmt välkommen till kursen Litteraturvetenskap GR (C) och som student vid Mittuniversitetet.  

Jag som kommer att vara er huvudsakliga lärare under kursens två första moment heter Anders E. Johansson, och jag ser fram mot att vi under våren tillsammans ska fördjupa oss i litteraturvetenskapens teori och praktik. Har ni funderingar inför kursen får ni gärna höra av er med frågor till mig.

  • Utbildningskod: LI048G
  • Anmälningskod: M2930
  • Ort: Sundsvall
  • Studieform: Campus
  • Studiefart: 100%
  • Kursperiod: 2024-01-15 - 2024-06-02

När kursen börjar kommer ni att få tillgång till lärplattformen Moodle, där också era lärare kommer att hålla till. Men vi kommer också att ses på våra nätseminarier, av vilka det första äger rum onsdagen den 17/1, 9.15-12.

Schema

Fyra veckor innan kursstart når du ditt Schema. Observera att schemat uppdateras fram till kursstart och eventuellt kan det bli förändringar därefter om något oförutsett inträffar.

Om du loggar in på www.miun.se/student så får du tillgång till personanpassat material som t.ex. ditt personliga schema.

Utbildningsinformation

De två första delkurserna - som kommer att gå parallellt (så läs schema och studiehandledning noggrannt) - kommer att ha seminarier en gång i veckan. Basen för kursen kommer i övrigt att utgöras av lärplattformen Moodle. Där kommer ni bland annat att hitta studiehandledning, instruktioner för enskilda uppgifter och forum för diskussioner med era kurskamrater. Till det första seminariet som handlar om akademiskt skrivande, ska ni ha läst följande: Tidskrift för litteraturvetenskap, 2012:4, s. 5–50. (Tillgänglig på nätet. Googla på TFL) Duras, Marguerite, titelessän i Att skriva, Ellerströms: Lund, 2014. (Finns på studieplattformen Moodle.) Genus och det akademiska skrivandets former (2007) läses i följande urval: en valfri essä i del I (”Inblickar. Texter; spill”) samt del II: ”Utblickar. Kartor och blickfång” (s. 111–155) (Finns att köpa och låna som e-bok.)

Innan dina studier kan börja är det tre saker du måste göra

1. Skapa ett MiunID

• vårterminen tidigast 20 dagar innan din första kurs startar
• sommaren och höstterminen tidigast 30 dagar innan din första kurs startar

Läs mer om hur du skaffar ett MiunID här

Alla studenter behöver ett MiunID för att få tillgång till universitetets e-tjänster ex. lärplattformen Moodle, bibliotekets e-tjänster och Ladok där du kan registrera dig på kurser, anmäla dig till dina tentor och se dina studieresultat.

Du som har läst vid Mittuniversitetet tidigare behöver inte skaffa ett nytt studentkonto utan använder samma inloggningsuppgifter som tidigare.
Glömt dina inloggningsuppgifter?

2. Läs igenom aktuell kursplan

I kursplanen finns information om kurslitteratur och annat som styr genomförande för både lärare och studenter.

3. Registrera dig på dina kurser

Du ska själv registrera dig på de kurser du läser under terminen, detta gör du via miun.se/registrering
Du kan registrera dig tidigast tre arbetsdagar före kursstart.

Om du inte tänker gå utbildningen du är antagen eller reservplacerad till, vänligen gå in på antagning.se och lämna återbud. Det kan finnas sökande som står som reserv som vill ha din plats!

Studentinformation

Du hittar information om våra campus, registrering, bostad, checklista för nya studenter och tentamensrutiner. Läs mer: miun.se/antagen

Digital introduktion till universitetsstudier

Hur fungerar det att plugga på ett universitet? Webbkursen MiunSkills är till för dig som ny student. Kursen är uppbyggd utifrån erfarenheter och önskemål från våra tidigare studenter.
Den är uppdelad i tre moduler: Universitetet och universitetsstudier, Akademisk kunskap och Må bra.
Ta del av kursen på: miun.se/miunskills

Om du har intyg på en varaktig funktionsnedsättning

Då har du möjlighet att få pedagogiskt stöd, se miun.se/funktionsnedsattning

Kontakta oss

Om du har frågor eller funderingar får du mer än gärna höra av dig till oss via kontakt@miun.se eller på telefon 010-142 80 00 kl. 08.00–16.00.

Jag ser fram mot en givande vår. Hör, som sagt, gärna av er till mig anders.e.johansson@miun.se, 010-142 83 26, om ni har några frågor gällande kursen. Om inte, så träffas vi till hösten!

Med vänlig hälsning

Anders.E.Johansson@Miun.Se, Kursansvarig

Se utbildningens innehåll

Börja med det viktigaste:

Sidan uppdaterades 2024-04-25