Fyra studenter runt ett bord som arbetar med en laptop och post-it lappar.

Välkommen till Mittuniversitetet!

Hej!

Varmt välkommen till programmet Musik- och ljuddesign och som student vid Mittuniversitetet.  

Om du har frågor eller funderingar får du mer än gärna höra av dig till mig, Brian Johnston, som är programansvarig. Kom ihåg att du måste tacka ja till din plats för att behålla den.

  • Utbildningskod: TMOLG
  • Anmälningskod: D2570
  • Ort: Sundsvall
  • Studieform: Distans
  • Studiefart: 100%
  • Start: VT2024

Programmet startar måndagen den 15:e januari 2023. Tisdag 16:e 13:00 -15:30 kommer vi ha en introduktionsträff online i zoom. Träffen spelas in till er som inte kan närvara.

Länk till Zoom rummet: https://miun-se.zoom.us/j/64189555030?pwd=K2VscUVjakp4WGpLVjRuNDQ5ekhFZz09 

Meeting ID: 641 8955 5030
Passcode: 123456

Schemat hittar du i lärplattformen Moodle i kursrummet till respektive kurs. 

Schema

Fyra veckor innan kursstart når du ditt Schema. Observera att schemat uppdateras fram till kursstart och eventuellt kan det bli förändringar därefter om något oförutsett inträffar.

Om du loggar in på miun.se/student så kan du se om du fått nya meddelanden, anmäla dig till tenta, se ditt schema och mycket mer som rör dina studier.

Utbildningsinformation

Detta program går på helfart och studeras på distans, med vissa campusträffar under programmets gång. Vi hoppas att du ska trivas med den frihet som denna studieform innebär. I dagsläget finns endast en obligatorisk träff som ligger i kursen Inspelning i Studio.

Kurserna i programmet ges i samverkan mellan Mittuniversitetet (Sundsvall), Högskolan Dalarna (Falun), och Linnéuniversitetet (Växjö). Ansvaret för programmets kurser är uppdelat. Vid frågor som gäller en specifik kurs är det givetvis enklast att direkt kontakta läraren på det lärosäte som ansvarar för kursen. Om det är svårt att veta var du ska vända dig kan du gå in på vår gemensamma programhemsida www.musikochljuddesign.se, där du under fliken "kontakt" ser vilka som är kursansvariga.

De första 2 kurserna läser du parallellt via Mittuniversitetet, Sundsvall.

• Introduktion till Musik- och Ljuddesign, LP006G. 
• Ljudteori, LP009G.

Litteraturen för dessa 2 kurser är:

• Modern Recording Techniques (Huber), senaste upplaga.
• Master Handook of Acoustics (Everest, Pohlmann), senaste upplaga.

 Ni kommer även behöva ett konto hos Linked In Learning. Kontot köper ni till förmånligt pris via Högskolan Dalarna. Mer information om detta kommer vid Introduktionskursens start. Du kommer i programmet att arbeta både praktiskt och teoretiskt, en blandning som kännetecknar studierna i ämnet Ljudproduktion. Vi lägger stor vikt vid att du utvecklar båda sidor lika mycket. Det är därför viktigt att du förbereder dig på att ta ett aktivt ansvar för din utveckling och dina studier. Ju mer tid du lägger ner på inläsningar, skrivuppgifter, övningar och produktioner, desto skickligare blir du och desto bättre flyter studierna. Det är också viktigt att du har en god hörsel. Har du något slags hörselfel, blir studierna svårare, för att inte säga omöjliga att genomföra. Vet du med dig att du har hörselproblem, rekommenderar vi att du gör ett hörselprov. Du behöver inte skicka in provet till oss, utan du får ta ett eget ansvar för att din kontroll av hörseln är god. Vi vill påminna om att studierna förutsätter tillgång till viss utrustning. Den finns beskriven bland annat under fliken ”Utrustning” på programmets gemensamma webbsida: www.musikochljuddesign.se

Schema hittar du i lärplattformen Moodle, i respektive kursrum. Kursplanering skickas även ut med välkomstbrev tills respektive kurs någon vecka före kursstart.

Innan dina studier kan börja är det tre saker du måste göra

1. Skapa ett MiunID

• vårterminen tidigast 20 dagar innan din första kurs startar
• sommaren och höstterminen 30 dagar innan din första kurs startar

Läs mer om hur du skaffar ditt MiunID här

Alla studenter behöver ett MiunID för att få tillgång till universitetets e-tjänster ex. lärplattformen Moodle, bibliotekets e-tjänster och Ladok där du kan registrera dig på kurser, anmäla dig till dina tentor och se dina studieresultat.

Du som har läst vid Mittuniversitetet tidigare behöver inte skaffa ett nytt MiunID utan använder samma inloggningsuppgifter som tidigare. 
Glömt dina inloggningsuppgifter?

2. Läs igenom aktuell kursplan

I kursplanen finns information om kurslitteratur och annat som styr genomförande för både lärare och studenter.

3. Registrera dig på dina kurser

Du ska själv registrera dig på de kurser du läser under terminen, detta gör du via miun.se/registrering
Du kan registrera dig tidigast tre arbetsdagar före kursstart. 

Om du inte tänker gå utbildningen du är antagen eller reservplacerad till, vänligen gå in på antagning.se och lämna återbud. Det kan finnas sökande som står som reserv som vill ha din plats!

Studentinformation

Du hittar information om våra campus, registrering, bostad, checklista för nya studenter och tentamensrutiner. Läs mer: miun.se/antagen

Digital introduktion till universitetsstudier

Hur fungerar det att plugga på ett universitet? Webbkursen MiunSkills är till för dig som ny student. Kursen är uppbyggd utifrån erfarenheter och önskemål från våra tidigare studenter.
Den är uppdelad i tre moduler: Universitetet och universitetsstudier, Akademisk kunskap och Må bra. Ta del av kursen på: miun.se/miunskills

Om du har intyg på en varaktig funktionsnedsättning

Då har du möjlighet att få pedagogiskt stöd, se miun.se/funktionsnedsattning

Kontakta oss

Om du har frågor eller funderingar får du mer än gärna höra av dig till oss via kontakt@miun.se eller på telefon 010-142 80 00 kl. 08.00–16.00.

Varmt välkommen till Mittuniversitetet du också!

Med vänlig hälsning

Brian.Johnston@Miun.Se, Programansvarig

Se utbildningens innehåll

Börja med det viktigaste:

Sidan uppdaterades 2024-04-25