Examensringen – ett minne för livet! Mittuniversitetets examensring och doktorsring är specialdesignade av silversmed Kerstin Öhlin Lejonklou i Östersund.

Examensringen

Ringen för grundutbildning (examen från grund- och/eller avancerad nivå) har tre längsgående band som symboliserar de tre älvarna Ljungan, Indalsälven och Ångermanälven. Mittuniversitetets symbol finns också med.

Doktorsringen

Doktorsringen symboliserar äktenskapet med vetenskapen och är prydd med en lagerkrans och Mittuniversitetets symbol. Lagerkransen utgör en belöning för lärda mödor.

Provexemplar

Är du intresserad? Studentkårernas expeditioner tillhandahåller ringmått för utprovning av rätt storlek och även provexemplar av ringen. Prova ut ditt ringmått så snart som möjligt så hinner du få din ring i tid till examen.

Beställning

Examensringen kan beställas i rött eller vitt 18K guld alternativt i silver. Beställningen gör du direkt hos silversmed Kerstin Öhlin Lejonklou.

Priser

Silver: Från 2 800 kr.
Guld: På grund av varierande guldnoteringar ber vi alla som är intresserade av ringen att kontakta smeden för aktuella prisuppgifter. 

Kontakt

Kerstin Öhlin Lejonklou
Postgränd 17, Östersund
Telefon: 063-51 88 72
Mobil: 070-654 74 59
E-post: kerstin@ohlinlejonklou.nu
Hemsida: www.ohlinlejonklou.nu

Stämplar i ringarna

Namnstämpel (KÖ)
Ortsmärke (gotiskt Ö för Östersund)
Kontrollstämpel (kattfoten)
Finhaltsstämpel (18 karat)
Årsbeteckning (t ex E11=2003)
Varje ring är signerad Kerstin Öhlin Lejonklou.